Bosz stoot met Leverkusen door naar halve finale beker

4 maart 2020, 20:29

Fraai succes voor Peter Bosz. De oefenmeester is met 'zijn' Bayer Leverkusen doorgestoten naar de halve finale van de DFB Pokal. Woensdag werd in de kwartfinale ondanks een achterstand met 3-1 gewonnen van 1. FC Union Berlin.

Bosz heeft het prima op de rit bij Leverkusen, waarmee hij op de vijfde plaats staat in de competitie. De ploeg is al vier duels op rij ongeslagen in de competitie en won dit seizoen beide ontmoetingen met Union in de Bundesliga. Toch ging het woensdag moeizaam tegen de promovendus uit de hoofdstad die in de competitie tiende staat. Door een goal van Marcus Ingvartsen ging Leverkusen namelijk rusten met een 0-1 achterstand. Aan die treffer ging een fout van basisklant Daley Sinkgraven vooraf.

Pas toen de bezoekers door een rode kaart van Christopher Lenz twintig minuten voor tijd met tien man kwamen te staan, brak Leverkusen door de defensie heen. Karim Bellarabi tekende twee minuten na de rode kaart voor de gelijkmaker en via goals van Charles Aranguiz en Moussa Diaby won Leverkusen de kwartfinale met 3-1.

1. FC Saarbrücken en Bayern München plaatsten zich dinsdag al voor de halve finales van de beker. Eintracht Frankfurt en Werder Bremen strijden woensdag om het laatste ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen