Harde maatregel: Serie A-duels lange tijd achter gesloten deuren

4 maart 2020, 20:14

Het coronavirus blijft maar schade aanrichten in Italië. De Italiaanse voetbalbond heeft besloten om alle competitiewedstrijden die tot 3 april worden gespeeld, achter gesloten deuren te laten afwerken. Het is de enige manier om de competitie überhaupt af te kunnen laten maken. Komend weekend worden er al diverse wedstrijden ingehaald die door het virus eerst werden afgelast.

De Italiaanse bond heeft woensdagavond bekendgemaakt dat alle duels tot 3 april in lege stadions worden gespeeld. Dat betekent dat er een maand lang niet voor publiek zal worden gespeeld. Het coronavirus slaat behoorlijk om zich heen in het Europese land, waardoor de bond in samenspraak met de regering weinig anders kon dan dit besluit nemen.

Ook de andere grote sportevenementen in Italië worden komende maand zonder publiek afgewerkt door het coronavirus. In Italië zijn er al meer dan 3.000 mensen positief getest op het virus, dat al 107 mensen het leven kostte in het land. Alle scholen zijn ook al gesloten tot 15 maart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen