Groningen niet akkoord met schikkingsvoorstel aanklager

Groningen niet akkoord met schikkingsvoorstel aanklager

4 maart 2020 – FC Groningen gaat toch niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de onafhankelijk aanklager betaald voetbal aanleiding van ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op zondag 26 januari van dit jaar. Dat bevestigt de club via de eigen kanalen. Daarmee ontkent de club het afsteken van het vuurwerk echter niet, benadrukt de Eredivisie-club.Tijdens FC Groningen - Ajax op zondag 26 januari werden meerdere fakkels en rookpotten werden afgestoken op de Tonny van Leeuwen Tribune. Ook moest het duel halverwege de eerste helft kort worden onderbroken omdat er een rookpot op het speelveld was gegooid. Meerdere supporters hebben zich tijdens en na afloop van de wedstrijd gemeld met gezondheidsklachten.

Naar aanleiding van ongeregeldheden bij de wedstrijd tegen Ajax ontving de club een schikkingsvoorstel: een boete van €17.500 en daarnaast het verplicht leeg houden van Vak F tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd 'vanaf vier weken na maandag 9 maart'. Dat zou uitgerekend de derby tegen sc Heerenveen zijn. Groningen meldt nu dat het daar niet akkoord mee is gegaan. Dat betekent dat de zaak op een nader te bepalen datum in behandeling zal worden genomen door  de Tuchtcommissie betaald voetbal.

Algemeen directeur Wouter Gudde laat weten dat Groningen niet houdt van het collectief straffen. "We gaan niet ontkennen dat er vuurwerk is afgestoken, maar wij willen voorkomen dat onschuldige supporters worden gedupeerd door medesupporters die, ondanks de vele inspanningen en aanbiedingen van de club om tot gecertificeerde sfeeracties te komen, toch vuurwerk blijven afsteken en daarmee de overige supporters en de club willens en wetens benadelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020