Coronavirus houdt Feyenoord bezig: spelers gaan direct naar huis

Coronavirus houdt Feyenoord bezig: spelers gaan direct naar huis

4 maart 2020 – De spelers van Feyenoord zullen na de bekerwedstrijd tegen NAC Breda niet lang in De Kuip blijven hangen. Dick Advocaat heeft woensdag op afsluitende persconferentie laten weten dat de selectie na afloop van de halve eindstrijd direct naar huis wordt gestuurd. De Rotterdammers willen met het oog op de uitbraak van het coronavirus geen enkel risico nemen met hun spelers."In overleg met de arts hebben we afgesproken dat we direct naar huis gaan en niet naar de andere ruimtes in De Kuip. Die proberen we zoveel mogelijk te vermijden. We houden rekening met het coronavirus", aldus Advocaat, die beaamt dat het lastig wordt om op het veld fysiek contact met anderen te vermijden. "Dat hoort erbij."

Advocaat kan tegen NAC Breda nog geen beroep doen op de geblesseerde Nicolai Jørgensen. Waarschijnlijk ligt de Deense spits er nog enkele weken uit. "Hopelijk speelt hij dit seizoen nog", zijn de woorden van Advocaat die weinig goeds beloven. Ridgeciano Haps, die afgelopen weekend tegen PSV als linksbuiten speelde, zal waarschijnlijk op die positie blijven staan.

Geen onderschatting
NAC wist in de vorige rondes te stunten tegen PSV en AZ. Feyenoord is dus gewaarschuwd. "Er was een bepaalde onderschatting bij de tegenstanders. AZ wint negen van de tien keer van NAC, maar toen niet. Daar moeten wij niet tegen aanlopen. We spelen thuis, het publiek staat erachter, dus we moeten gewoon een goed resultaat behalen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020