Spoorboekje: terugblik op Utrecht - Ajax, Feyenoord ontvangt NAC

5 maart 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 5 maart.

Specials

Bekeruitschakeling brengt Ajax in een crisis met hoofdletter C

De crisis van Ajax is compleet. In een week tijd zijn er twee prijzen verspeeld. Erik ten Hag heeft geen excuses meer om zich achter te verschuilen. Ook niet na de bekeruitschakeling door FC Utrecht. Het optreden in de Galgenwaard baart de Amsterdammers zorgen. Maar waar het allemaal aan ligt?

Derde bekerfinale Van Overeem: "Tegen Feyenoord zou mooi zijn"

Voor Joris van Overeem was alles gericht op het spelen van de halve finale tegen Ajax. Voor het eerst sinds zijn blessure had de 25-jarige middenvelder een basisplaats. Het pakte fantastisch uit voor hem en FC Utrecht. Voor de derde keer in zijn carrière bereikte Van Overeem de bekerfinale. "De grote ontlading op het veld was heerlijk."

Wedstrijden

Feyenoord - NAC Breda (20.45 uur)

De weg naar de finale van de KNVB Beker ligt wagenwijd open voor Feyenoord. De Rotterdammers treden in de halve eindstrijd namelijk aan tegen NAC Breda, de nummer zes van de Eerste Divisie. Gezien de vorm waarin Feyenoord verkeert en het kwaliteitsverschil tussen de teams, mag het eigenlijk niet misgaan voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Maar dat dacht men bij PSV en AZ ook...

Derby County - Manchester United (20.45 uur)

De spotlights staan vanavond gericht op Wayne Rooney. Dat is niet zo gek, want hij neemt het met Derby County op tegen zijn oude liefde Manchester United. De Engelsman, als speler én assistent actief voor The Rams, speelde dertien jaar voor The Red Devils. Weet hij zijn voormalige club te stunten in het bekertoernooi, of is de achtste finale het eindstation voor de formatie van Phillip Cocu.

Granada - Athletic Bilbao (21.00 uur)

Een Baskische finale lonkt in het Spaanse bekertoernooi. In navolging van Real Sociedad kan ook Athletic Bilbao zich vanavond plaatsen voor de eindstrijd. De club stuntte in de kwartfinale tegen FC Barcelona en moet nu met Granada zien af te rekenen. Het heenduel eindigde in een 1-0 overwinning voor Athletic, dat dus een goede uitgangspositie heeft om zich voor de finale te plaatsen.

Voetbal op tv

20.45 uur: Feyenoord - NAC Breda, FOX Sports 1 - live verslag van het bekerduel

20.45 uur: Derby County - Manchester United - Ziggo Select, live verslag van het FA Cup-duel

21.00 uur: Granada - Athletic Bilbao, Ziggo Voetbal - live verslag van het FA

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen