Ajax troeft Europese top af: "Het was een heel complexe transfer"

4 maart 2020, 12:10

Ajax maakte woensdagochtend bekend dat de overgang van Giovanni Manson Ribeiro definitief is afgerond. De Braziliaanse middenvelder komt transfervrij over van Santos, dat er niet in slaagde de transfer tegen te houden. "Het was een heel complexe transfer", erkent Revien Kanhai van Forza Sports Group tegenover [a,https://www.telegraaf.nl/sport/1838486010/fifa-bepaalt-giovanni-naar-ajax,_blank,De Telegraaf].

Kanhai begeleidde de transfer namens de Braziliaanse zaakwaarnemer Bertolucci in Nederland. Door Ajax' goede contacten met Forza Sports Group en de spelersagent was Ajax er snel bij om Giovanni op te pikken. De Braziliaan stond ook in de belanstelling bij onder meer Arsenal, Chelsea en Paris Saint-Germain. Hij ziet Ajax echter als ideale tussenstap naar de top.

De Amsterdammers hebben zich behoorlijk moeten inspannen om Giovanni in te lijven. Hoewel de Braziliaan een transfervrije status had, ging Santos dwarsliggen op het moment dat Ajax de deal wilde afronden. De Eredivisionist had volgens de Braziliaanse club in strijd met de FIFA-regels gehandeld. De Amsterdammers waren een andere mening toegedaan en stapten naar de mondiale voetbalbond. "De FIFA heeft nu bepaald dit niet het geval is", zegt Kanhai.

Ajax betaalt alleen een opleidingsvergoeding van ongeveer vijfhonderdduizend euro voor Giovanni.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen