Bazoer: "Het loopt nog niet zoals gehoopt en verwacht"

Bazoer: "Het loopt nog niet zoals gehoopt en verwacht"

4 maart 2020 – Vitesse stuntte afgelopen zomer met de komst van Riechedly Bazoer, die voor anderhalf miljoen euro overkwam van VfL Wolfsburg. In Arnhem hoopte het gevallen talent zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Na negen maanden moet geconcludeerd worden dat dat niet is gelukt. "Het loopt allemaal nog niet zoals gehoopt en verwacht", erkent Bazoer.Het is niet eens heel lang geleden dat Bazoer werd beschouwd als een van de grootste talenten van Nederland. Als vaste basisspeler van Ajax debuteerde de inmiddels 23-jarige middenvelder in 2015 in het Nederlands elftal. Iets meer dan een jaar later maakte Bazoer de overstap naar VfL Wolfsburg, waar hij al snel op een zijspoor belandde. Ook zijn verhuurperiode bij FC Porto werd geen succes.

Na een aantal maanden bij FC Utrecht te hebben doorgebracht, streekt Bazoer driekwart jaar geleden neer bij Vitesse. Daar heeft hij in korte tijd vaak van zich doen spreken. En dan niet om de goede redenen. Zo zette Leonid Slutsky Bazoer uit de selectie na een ruzie met Jay-Roy Grot, al nam de Rus de middenvelder snel weer in genade aan. De nieuwe trainer, Edward Sturing, houdt de topaankoop voorlopig op de bank.

"Ik moet daarmee dealen. Ik moet terugknokken. Het ongelijk van de trainer bewijzen, is keihard werken. Elke training weer. Meer kan ik niet doen", toont Bazoer zich strijdvaardig in een interview met De Gelderlander. "Natuurlijk is een rol als reserve moeilijk. Ik heb veel duels gespeeld voor Vitesse. De trainer maakt nu andere keuzes. Dat moet ik accepteren. Hij is de hoofdcoach en verantwoordelijk voor de zaken die gebeuren op het veld. Ik moet mij doordeweeks op de trainingen en met de speeltijd in wedstrijden bewijzen. Daar kan ik de trainer overtuigen van mijn kwaliteiten."

Mogelijk krijgt Bazoer komend weekend een nieuwe kans. Oussama Tanane (geschorst) en Matus Bero (blessure) missen namelijk de wedstrijd tegen FC Twente. "Ik heb nog geen enkele toezegging gekregen. Ik weet dat dit een kans kán zijn. Maar ik maak de opstelling niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020