Klopp maakt zich geen grote zorgen over vormdip Liverpool

Klopp maakt zich geen grote zorgen over vormdip Liverpool

4 maart 2020 – Voor de derde keer in vier wedstrijden ging Liverpool dinsdagavond onderuit. Op bezoek bij Chelsea verloren The Reds met 2-0, waardoor zij uit de FA Cup liggen. Onlangs ging de koploper van de Premier League ook al onderuit bij Atlético Madrid (Champions League) en Watford (competitie). Liverpool is niet in goeden doen, maar grote zorgen maakt Jürgen Klopp zich niet.Tot voor kort leek Liverpool nagenoeg ongenaakbaar, maar het harnas van de Engelse grootmacht vertoont scheurtjes. Het moet vermeld worden: Klopp stuurde op Stamford Bridge niet zijn sterkste elf het veld op. Veel vaste waarden zaten op de bank of behoorden helemaal niet tot de wedstrijdselectie. Op de persconferentie na de wedstrijd toonde de Duitser zich dan ook niet al te kritisch.

"2-0 verliezen is niet goed, maar het is in dit geval eenvoudig te verklaren. We hebben bij de twee doelpunten enorme fouten gemaakt. We speelden heel anders dan tegen Watford. Tegen Watford was het heel slecht, vanavond niet zo", aldus Klopp, die zijn team een intense wedstrijd zag spelen. "We hebben zeven wijzigingen doorgevoerd omdat we wisten dat het intens zou worden."

Zorgen over de huidige vorm van Liverpool maakt Klopp zich niet. "We hebben nooit gedacht dat dit een makkelijk seizoen, dit een makkelijke periode en vanavond een makkelijke wedstrijd zou worden. Het is altijd moeilijk geweest, maar we hebben het goed gedaan. Vanavond waren we op de beslissende momenten simpelweg niet goed genoeg. Het is lange tijd heel goed gegaan omdat we uitstekend verdedigden. Normaal krijgt een team weinig kansen tegen ons. Nu moeten we erkennen dat we de laatste drie of vier duels te veel goals tegen hebben gekregen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020