Rijkaard geniet van leven in de luwte: "Koester de privacy"

Rijkaard geniet van leven in de luwte: "Koester de privacy"

4 maart 2020 – Frank Rijkaard is al enige tijd niet meer werkzaam in de voetbalwereld. De oud-voetballer toont tegenwoordig zelfs niet vaak meer in het openbaar. Van het leven buiten de spotlights geniet hij volop. Een terugkeer in de voetballerij overweegt hij dan ook niet.Na zijn spelersloopbaan ging Rijkaard aan de slag als coach. Zijn laatste trainersklus dateert van 2013 in Saoedi-Arabië. "Ik heb het uiteindelijk zo'n veertien jaar gedaan, best lang. Toen ik begon, wist ik al: dit ga ik niet tot in de lengte der jaren doen. Het was boeiend, ik ben hartstikke blij dat ik het heb meegemaakt, maar ik heb voor mijn gevoel niks meer toe te voegen aan het vak", zegt Rijkaard in het Algemeen Dagblad.

De oud-speler vindt het knap dat iemand als Dick Advocaat nog altijd zoveel energie kan opbrengen. "Dat bewonder ik echt. Maar voor mij hoeft het niet. Nee, het duurde niet lang om me dat te realiseren. Ik wist jaren geleden al: het is mooi geweest zo", aldus Rijkaard, die een baan als analist zoals oud-teamgenoten Marco van Basten en Ruud Gullit niet ziet zitten. "Ik vind het hartstikke leuk om Marco en Ruud te volgen in wat ze doen. Maar een job bij de televisie trekt me niet."

Rijkaard hoeft niet meer in de spotlights te staan. Hij geniet van het leven in de luwte. "Ja, ik koester de privacy die ik nu heb. Aandacht heb ik niet zo nodig, ik mis dat leventje in de spotlights helemaal niet. Maar ik ben niet wereldvreemd hè. Ik kom best graag onder de mensen, kijk met een heel goed gevoel terug op alles wat ik heb meegemaakt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020