Juventus - Milan geannuleerd, meer maatregelen aanstaande

Juventus - Milan geannuleerd, meer maatregelen aanstaande

3 maart 2020 – Juventus - AC Milan wordt alsnog uitgesteld. In eerste instantie mocht de return in de halve finale van de Coppa Italia woensdag nog doorgaan. Autoriteiten in Turijn bepaalden dinsdagavond toch anders. De risico's in betrekking tot het coronavirus worden te groot bevonden.Rondom het duel bestond al veel onzekerheid. Supporters zouden eerst welkom zijn, mits ze niet uit de afgesloten gebieden kwamen. Later kwamen berichten door dat de stadiondeuren alsnog op slot zouden gaan. De Serie A, ook organisator van het bekertoernooi, heeft aan die onzekerheid een einde gemaakt en laten weten dat het duel wordt verschoven naar een nader te bepalen datum.

Vandaag (dinsdag) nam het aantal coronagevallen in Italië weer toe, terwijl voor het bekerduel veertigduizend kaarten verkocht waren. Daarmee werd het onmogelijk de herkomst van de bezoekers te checken. De lokale overheid vond het daarom onverantwoord het duel door te laten gaan en verzocht de Serie A het treffen te annuleren.

Zwaardere maatregelen
Mogelijk dat het Italiaanse voetbal spoedig nóg meer hinder ondervindt van het coronavirus. Volgens het nationale persbureau ANSA wil premier Giuseppe Conte komende maand alle sportevenementen met toeschouwers schrappen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020