Bayern München houdt zicht op Duitse dubbel na zege op Schalke

Bayern München houdt zicht op Duitse dubbel na zege op Schalke

3 maart 2020 – Bayern München blijft kans maken op de Duitse dubbel. De Bundesliga-koploper bereikte dinsdagavond de halve finale van de beker. Het elftal van Hans Flick klopte Schalke 04 met 0-1. Joshua Kimmich maakte in Gelsenkirchen het enige doelpunt.In tegenstelling tot afgelopen zaterdag, begon Joshua Zirkzee op de bank. De Nederlander debuteerde tegen Hoffenheim in de basis vanwege de blessure van Robert Lewandowski. Maar tegen Schalke 04 koos Flick voor Thomas Müller in de punt van de aanval. Aan de zijde van Schalke viel op dat doelman Alexander Nübel niet speelde. Hij maakt na dit seizoen de gevoelige overstap naar Bayern.

Zijn vervanger Markus Schubert moest vlak voor het rustsignaal vissen. Hij had geen antwoord op een hoekschop die Kimmich tegen de touwen volleerde. In de periode daarvoor meldde Schalke zich een paar keer gevaarlijk voor het doel van Manuel Neuer. Guido Burgstaller raakte de lat en werd een doelpunt van hem afgekeurd. Desalniettemin hadden de bezoekers uit München wel grotendeels de regie in handen.

Lees ook: vierdeklasser Saarbrücken bereikt halve finale van Duitse beker

Bayern verzuimde in de tweede helft Schalke de genadeslag te geven. Daardoor bleef Schalke hopen op minimaal de gelijkmaker. De gastheren kregen ook de mogelijkheden, maar die waren niet aan hen besteed. In de slotminuten deed Zirkzee nog mee. Met de jonge spits binnen de lijnen bleef de stand onveranderd en staat Bayern in de halve finale van de DFB Pokal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020