Liverpool verliest opnieuw en moet streep zetten door FA Cup

3 maart 2020, 22:59

De zorgen voor Liverpool nemen toe. Voor de derde keer in vier wedstrijden heeft het elftal van Jürgen Klopp een nederlaag moeten slikken. Liverpool ging dinsdagavond onderuit in het FA Cup-duel met Chelsea: 2-0. Bij Liverpool kwam een aantal B-spelers in actie, maar deed Klopp ook een beroep op verschillende grote namen.

Georginio Wijnaldum maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie. Daarentegen stond Virgil van Dijk in de basis, evenals Andy Robertson, Sadio Mané, Joe Gomez en Fabinho. Die laatste twee maakten op Stamford Bridge een matige indruk. Fabinho gaf daarvoor het beste voorbeeld. In de eerste helft leidde hij door slordig balverlies de 1-0 van Willian in. Ook doelman Adrian mocht zich die treffer aanrekenen. Hij maakte een behoorlijke ketser op het harde schot van de Braziliaan.

Kepa Arrizabalaga, in de Premier League en Champions League reservedoelman, wist zich wel te onderscheiden. In een paar seconden tijd redde de Spanjaard maar liefst drie keer op grote mogelijkheden voor Liverpool. Voor The Reds waren dat wel de grootste mogelijkheden die het kreeg. De Premier League-koploper kon verder grotendeels geen vuist maken tegen Chelsea.

Op de 2-0 van Ross Barkley halverwege de tweede helft viel dan ook niets aan te merken. Een solo vanaf de middenlijn rondde de oud-speler van Everton randje zestien af met een hard schot. Liverpool leek rijp voor de sloop, maar het lukte Chelsea niet nog meer zout in de wonden te strooien. Pedro miste alleen voor Adrian en diezelfde Adrian werkte met zijn vingertoppen een schot van Olivier Giroud tegen de lat. Klopp bracht nog wel Roberto Firmino, James Milner en Mohamed Salah binnen de lijnen. Maar dat mocht niets baten en moet  Liverpool een streep zetten door de FA Cup.

Uitslag

West Bromwich Albion - Newcastle United 2-3

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen