'Van Gaaltje' brengt Ajax O19 naar kwartfinale Youth League

'Van Gaaltje' brengt Ajax O19 naar kwartfinale Youth League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 maart 2020 – Een Louis van Gaaltje van Johnny Heitinga heeft Ajax onder 19 dinsdagmiddag naar de kwartfinale van de Youth League gebracht. Voor de beslissende strafschoppenserie tegen Atlético Madrid bracht Heitinga doelman Daan Reiziger (foto) vlak voor tijd binnen de lijnen. Reiziger stopte vervolgens drie penalty's en schoot zelf de beslissende zeer overtuigend binnen.

De Amsterdamse talenten overleefden voor de winterstop de poulefase, waarin zij Valencia, Lille en Chelsea - de verliezend finalist van vorig seizoen - troffen. Het volgende doel was om verder te komen dan vorig seizoen, toen de achtste finale het eindstation werd. Een jaar geleden verloor Ajax na penalty's van Olympique Lyon. Ook tegen Atlético Madrid moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen.

Vanaf het beginsignaal stuitte Ajax op de hechte defensie van Atlético. De jonge Madrilenen trokken zich massaal terug en kwamen er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk uit. Ajax kwam er maar moeizaam doorheen. Richting het einde van de wedstrijd kwam er pas wat ruimte voor Ajax, maar speelden de gastheren te slordig om daarvan te profiteren. Heitinga had in de blessuretijd door dat een strafschoppenserie niet meer af te wenden viel en voerde hij zijn keeperswissel uit: penaltyspecialist Reiziger kwam onder de lat te staan in plaats Calvin Raatsie.

Bekijk ookHeldenrol van Ajax O19-keeper Reiziger in Youth League

Die keuze rechtvaardigde zich meteen, want Reiziger haalde de eerste strafschop Atlético uit de rechterhoek. Maar Quinten Timber wist vervolgens niet te profiteren. Hij schoot zijn penalty naast. Bij de vierde penalty van beide ploegen voltrok zich hetzelfde scenario. Reiziger pakte de Madrileense penalty, maar faalde Neraysho Kasanwirjo namens Ajax. Op 5-5 nam Reiziger zelf het heft in handen. Voor de derde keer keerde hij een penalty en ging de doelman zelf achter de bal staan om Ajax naar de kwartfinale van de Youth League te schieten. Wat Timber en Kasanwirjo nalieten, deed Reiziger wel en groeide hij uit tot de grote held van Ajax onder 19.Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd