Heerenveen verbiedt andere clubuitingen in thuisduel met Ajax

Heerenveen verbiedt andere clubuitingen in thuisduel met Ajax

3 maart 2020 – SC Heerenveen heeft voorzorgsmaatregelen genomen voor de thuiswedstrijd komend weekend tegen Ajax. De Friese club ondervond enkele weken geleden op de reguliere tribunes veel hinder van de aanwezigheid van Feyenoord-fans in vakken van de thuisclub. Omdat de wedstrijd tegen Ajax komende zaterdagavond is uitverkocht, onderneemt de club ditmaal op voorhand actie.In een statement spreekt de club de wens uit om goed georganiseerd, ordelijk en veilig de thuiswedstrijd tegen Ajax door te komen. 'Ongeregeldheden en provocaties – zoals bij Feyenoord-thuis – zijn voor sc Heerenveen onacceptabel. Om die reden verzoekt sc Heerenveen vanaf Ajax-thuis op wedstrijddagen supporters geen clubuitingen van de tegenpartij te dragen in de thuisvakken en de sponsorruimten (met uitzondering uiteraard van het gastenvak). Bij de ingangen van het stadion kan verzocht worden bijvoorbeeld shirts of sjaals van de tegenpartij af te doen', laat de club weten.

Lees ook: Heerenveen treft maatregel na provocerende Feyenoorders

In de reguliere vakken worden voornamelijk sc Heerenveen-fans verwacht. 'Tegelijkertijd beseffen en respecteren we dat ook neutrale toeschouwers en Ajax-aanhangers (uit de regio) in ons Abe Lenstra stadion zullen zitten. Juichen bij een eventueel doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd als men daarna gewoon weer gaat zitten', stelt de Eredivisie-club. 'Het maken van vervelende hand- en armgebaren, het uitdagen, bedreigen of uitschelden van supporters wordt echter als zeer provocerend ervaren. In het kader van normalisatie roepen we iedereen in het stadion op zich normaal te gedragen, zodat we er samen een mooi voetbalfeest van kunnen maken.'

De band tussen Ajax en sc Heerenveen is ook beter dan die met Feyenoorders. De onrust rondom de bekerwedstrijd van in februari was niet een incident dat op zichzelf stond: eerder troffen aanhangers van beide clubs elkaar ook al in Utrecht, waar het uitliep op ongeregeldheden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020