Ceferin wil duidelijkheid over regels bij hands voor de VAR

Ceferin wil duidelijkheid over regels bij hands voor de VAR

3 maart 2020 – Aleksander Ceferin vindt dat er duidelijkere regels moeten komen over de handsgevallen binnen het voetbal. De voorzitter van de UEFA stelt dat het momenteel erg onduidelijk is wat precies de regels zijn en gaat er aan werken om dat te verbeteren. Zo wil hij de vele discussies en groeiende onvrede over beslissingen van de VAR reduceren. 



Dat vertelde hij tijdens het voetbalcongres in Amsterdam, dat maandag en dinsdag wordt gehouden. De Sloveen blijft achter de invoering van de VAR in het topvoetbal staan, maar stelt dat er wel degelijk dingen moeten worden opgelost. "Het moet duidelijk worden wanneer het hands is en wanneer niet. Dat is nu nog te onduidelijk", werd de preses geciteerd door het ANP.

Dat kwam ook naar voren uit de gesprekken met een select gezelschap toptrainers, die hebben aangedragen dat de regels over hands een stuk duidelijker moeten worden. De laatste tijd neemt de kritiek op de VAR onevenredig toe: meestal gaat het daarbij ook om de gevallen waarover wordt gesproken bij hands.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020