Van den Brom ziet crisis bij Ajax: "Zijn ze te pakken? Ja"

Van den Brom ziet crisis bij Ajax: "Zijn ze te pakken? Ja"

3 maart 2020 – Met FC Utrecht en Ajax staan er woensdag twee teams tegenover elkaar in het bekertoernooi die een slecht weekend kenden. Utrecht verloor bij RKC Waalwijk en Ajax ging in de kraker tegen AZ ten onder. John van den Brom weet dat het onrustig is bij zijn oud-club en wil daarvan graag profiteren.De oefenmeester merkte zondag de onrust bij de eigen achterban nadat er voor de tweede keer dit seizoen verloren werd van RKC. Hij ging in gesprek met de fans en weet dat het ook bij Ajax zeer onrustig is. "Bij ons is het een soort van crisis omdat we verliezen bij RKC, maar de crisis daar in Amsterdam is nog wat groter", zegt Van den Brom tegen Voetbal International. "Dit was onze eerste nederlaag van het jaar, dat is bij Ajax anders. Ik weet hoe het is als je bij een topclub verliest, dan is er paniek. Dat zal niet anders zijn nu. Dat is ook wat ik lees, overal."

Van den Brom hoopt dat zijn team zich woensdag weet te revancheren voor het verlies tegen RKC. Hij verwacht niet dat zijn ploeg het weer laat afweten. "Ik ben ook niet bang dat zondag doorwerkt. Het is wel een halve finale, ook nog eens thuis tegen Ajax in een uitverkocht huis. Jullie weten allemaal hoe dat leeft binnen de club en de stad. Dan ben ik niet bang dat ze zo lamlendig zullen spelen als zondag. Dat zie je ook in de reactie op de training", stelt hij.

Ajax was voor de winterstop schier onverslaanbaar, maar dat is na de winterstop totaal anders. Van den Brom was zondag toeschouwer bij Ajax - AZ en weet hoe de Amsterdammers bestreden kunnen worden. "We hebben een aantal voorbeelden gezien van ploegen die tegen Ajax hebben gespeeld en het ze moeilijk konden maken. Zijn ze te pakken? Ja. Dat heeft Heracles laten zien, FC Groningen, Getafe en AZ ook. Dat deden ze veelal op verschillende manieren. Het is aan ons om een eigen manier te vinden waarin wij succesvol kunnen zijn." Van den Brom gaat Utrecht waarschijnlijk vanuit een defensief uitgangspunt bestrijden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020