Spelers Den Bosch balen: "Lijkt alsof dit seizoen nooit ophoudt"

3 maart 2020, 10:34

Voor de selectie van FC Den Bosch is de beslissing van de KNVB om de club drie punten in mindering te brengen keihard aangekomen. De spelers begrijpen het besluit van de bond niet en vinden dat zij als spelers gestraft worden voor iets waar ze niets aan kunnen doen.

De licentiecommissie van de KNVB nam de club drie punten af omdat FC Den Bosch de eigen financiën volgens de voetbalbond niet op orde heeft. FC Den Bosch ging in beroep tegen de sanctie, maar tevergeefs. De club zakt hierdoor van de tiende naar de elfde plaats op die ranglijst. "Dit kan er ook nog wel bij", verzucht aanvoerder Danny Verbeek in het Brabants Dagblad. "Ik ken niet alle feiten, maar dit had toch ook op een andere manier opgelost kunnen worden? Geef dan een boete of zo, of doe iets anders. Maar pak geen punten af. Nu raak je ons als spelers en wij kunnen hier niets aan doen."

Het regent dit seizoen slecht nieuws bij Den Bosch, ziet Verbeek. "Eerst het niet doorgaan van de overname door Kakhi Jordania, daarna de racismezaak en nu dit weer. Het lijkt wel of het dit seizoen nooit ophoudt." Door de aftrek is Den Bosch van plaats tien naar plek elf gezakt. Het behalen van de play-offs wordt er zodoende niet makkelijker op, maar blijft wel het grote doel. "Dat zou toch echt geweldig zijn. Dat we ondanks alles dit seizoen toch nog de play-offs halen. Die kracht moeten we hieruit zien te putten."

Lees ook: Beroep haalt niets uit: punten in mindering FC Den Bosch

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen