Unnerstall imponeert: "Hij kan de moeilijkste ballen pakken"

3 maart 2020, 09:15

Vrij geruisloos heeft Lars Unnerstall Jeroen Zoet doen vergeten in Eindhoven. De Duitse keeper is bezig aan zijn eerste jaar als vaste eerste keeper bij PSV en stond dit seizoen tot dusver dertien keer onder de lat in de Eredivisie. Dat hij het zo goed doet, vindt John Roox niet vreemd.

Roox werkt als keeperstrainer bij VVV en maakte de 29-jarige Duitser daar twee seizoenen lang van dichtbij mee. Roox zag zijn voormalig pupil indruk maken met een prachtige redding tegen Feyenoord afgelopen weekend. "Iedereen heeft het dan natuurlijk over die actie na de inzet van Robert Bozeník, die er via de paal uitvloog", zegt de oud-keeper over Unnerstall in het Eindhovens Dagblad. "Ik vond zelf de redding van Lars op een schot van Steven Berghuis heel knap. Dat lijkt een makkelijke prooi, maar het zijn voor een keeper vaak heel lastig te verwerken ballen. De bal stuiterde nog een keer en je ziet dat Lars daar enorm profiteert van zijn reach."

Voetballend had de Duitser het ook bij VVV wat moeilijk. Roox weet dat het meevoetballen niet zijn sterkste punt is. "Door veel in positiespellen mee te doen, kan de keeper ook voetballend groeien. Ik vind Lars al rustiger aan de bal, maar natuurlijk kan het altijd beter. Hij voelt zelf prima aan wanneer de lange bal gespeeld moet worden of wanneer de backs ingespeeld kunnen worden. Zijn schoten hebben voldoende kracht om ver te komen, als het nodig is. Uiteindelijk is goed meevoetballen een pre, maar zeker niet prioriteit. Lars kan de moeilijkste ballen pakken, dat heeft hij bij ons vaak bewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen