Zoet hoopt met Utrecht eindelijk bekerfinale te spelen

Zoet hoopt met Utrecht eindelijk bekerfinale te spelen

3 maart 2020 – Voor FC Utrecht staat er woensdag veel op het spel tegen Ajax. De Domstedelingen weten dat een overwinning op de Amsterdammers genoeg is voor het bereiken van de bekerfinale. Keeper Jeroen Zoet slaagde er in PSV-dienst niet in om de eindstrijd te halen en hoopt dat nu met Utrecht wel te doen.De 29-jarige keeper draait al jaren mee, maar beleefde nog nooit een groot succes in de KNVB Beker. "Bij PSV lagen we er in een paar seizoenen snel uit en dat vond ik wel jammer. Het is daarom alleen maar mooi dat we nu met Utrecht in de halve finale staan. Ik heb echt zin in woensdag", vertelt de keeper aan VTBL. "Het kan in bekervoetbal alle kanten op, dat zie je ook aan NAC, dat dit seizoen al AZ en PSV versloeg. We hebben het thuisvoordeel en moeten het gras opvreten, tenminste het gras dat er nog ligt. Ik probeer Utrecht te helpen waar ik kan."

Na een moeizaam halfjaar bij PSV koos Zoet ervoor om te tekenen bij Utrecht, dat hem huurt van de Eindhovenaren. In de Domstad komt hij weer aan spelen toe. "Voor nu paste dit goed in het plaatje en ik voel me op mijn plek", zegt Zoet. "In de periode voor de winterstop was ik er wel even klaar mee, maar ik kijk liever niet meer terug. Ik ben blij dat ik weer lekker speel, want ik ben keeper geworden omdat ik het spelletje leuk vind en wedstrijden wil spelen. Dat kan ik hier weer lekker doen."

EK
Zijn keuze voor Utrecht had ook te maken met het feit dat hij zich daar weer in de kijker kan spelen bij Ronald Koeman. Is hij al bezig met het EK? "Dat is mij de afgelopen periode heel vaak gevraagd. Als ik goed presteer en lekker speel, dan komen andere dingen vanzelf. Of niet. Ik had ook de keuze om te blijven zitten bij PSV. Maar dan was ik sowieso niet in beeld."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020