De Ligt wordt steeds beter: "Rol bij Ajax geromantiseerd"

De Ligt wordt steeds beter: "Rol bij Ajax geromantiseerd"

3 maart 2020 – Na een onwennig begin heeft Matthijs de Ligt zijn draai aardig gevonden bij Juventus. De Golden Boy moest aanvankelijk behoorlijk wennen aan de manier van werken in Turijn en het duurde even voordat hij zijn plek kon vinden. Inmiddels is hij blij met hoe het gaat."Bonucci en Chiellini spelen al negen jaar bij Juventus en hebben hier alles gewonnen, dus die weten waar het om draait", vertelt De Ligt aan Ziggo Sport over de plannen van Juventus. "Die kennen de club en een basisplaats is dus niet zomaar veroverd. Dat hebben ze ook gezegd, ze zeiden dat ik een geweldige speler was maar vooral van die gasten moest leren. Het is voor mij zaak om top te zijn als ik hun leeftijd heb."

De twintigjarige verdediger kreeg weinig tijd om te wennen aangezien hij meteen aan de bak moest door de blessure van Giorgio Chiellini. "Het was de eerste drie maanden wel lastig, omdat er veel werd verwacht. Veel nieuwe dingen, dat was anders dan bij Ajax. Maar sinds begin november heb ik elke wedstrijd die ik gespeeld heb een goed niveau gehaald en daar ben ik blij mee. Ik heb ook het vertrouwen van de club."

Dat het voetbal voor hemzelf totaal anders is dan in Amsterdam, bestrijdt hij. "Mijn rol bij Ajax werd geromantiseerd. Ik was degene die het minst in de opbouw deed, daar waren Frenkie en Daley voor. Ik was meer voor de balans, restverdediging en omschakeling. Dat doe ik hier nu ook."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020