Eiting ziet problemen: "Dan willen we graag, te graag"

3 maart 2020, 07:45

Met Carel Eiting in de basis ging Ajax zondag op eigen veld met 0-2 ten onder tegen AZ. Het past in de teleurstellende periode waaraan de Amsterdammers bezig zijn. De middenvelder hoopt dat het beter wordt en kijkt uit naar de confrontatie met FC Utrecht in de beker.

"Als je zondag verliest, wil je het liefst zondagnacht weer spelen", vertelt de middenvelder via de Ajax-kanalen. "Het is heel fijn dat we woensdag weer spelen. Het kriebelt wel in dat opzicht", zegt hij over het duel met Utrecht. Ajax heeft het vaak moeilijk met de Domstedelingen. "Als je vaak genoeg tegen jezelf zegt dat het lastig wordt, dan wordt het ook lastig. In onze fase, en eigenlijk altijd, is het belangrijk naar jezelf te kijken, niet naar Utrecht en te leren van wat we tegen AZ niet goed hebben gedaan. Dat moeten we meenemen en daar als team een goede prestatie neerzetten."

Waarom Ajax bezig is aan een mindere fase, vindt hij moeilijk te zeggen. Hij zag wel dat het na de vroege achterstand tegen AZ heel moeilijk werd. "Dan willen we heel graag, te graag. Dan wordt het net te gehaast. Als één speler te gehaast is, dan is het nog te overzien. Maar als zeven jongens denken: ik wil nu scoren, ik wil nu die steekbal geven, nu die actie maken of omschakelen, dan kom je in een ander ritme. De communicatie met verdedigend druk zetten was ook niet vlekkeloos."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen