Arsenal houdt zicht op prijs na eenvoudige bekerzege

Arsenal houdt zicht op prijs na eenvoudige bekerzege

2 maart 2020 – Arsenal heeft probleemloos de kwartfinale van de FA Cup bereikt. Het elftal van Mikel Arteta ontdeed zich maandagavond van League One-club Portsmouth: 0-2. Voormalig NAC Breda-speler Pablo Mari debuteerde verdienstelijk voor de Londenaren.Mari kwam in januari op huurbasis over van het Braziliaanse Flamengo, maar moest geduld hebben met zijn eerste minuten voor The Gunners. Tegen Portsmouth achtte Arteta de tijd rijp. Mari vormde samen met David Luiz het centrale duo en kwam nooit heel erg in de problemen.

Portsmouth begon nog wel dapper aan het duel en was in de beginfase de gevaarlijkste ploeg op Fratton Park. Grote kansen bleven echter uit en Arsenal kon moeiteloos overeind blijven. In de fase rondom de rust wisten de gasten het duel professioneel naar zich toe te trekken. In blessuretijd van de eerste helft schoot Sokratis de 0-1 tegen de touwen en werkte Edward Nketiah vlak na de pauze in twee instanties de 0-2 binnen. Daarmee werd het vuur in Portsmouth definitief gedoofd en kon Arsenal het duel in de eerste versnelling uitspelen.

De enige zorgen die Arteta overhoudt aan het bekerduel is het uitvallen van Lucas Torreira. Hij raakte al vroeg in het duel geblesseerd en moest per brancard van het veld. Arsenal vreesde even voor het ergste, maar volgens de eerste berichten valt het relatief mee.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020