Overgespeeld duel pakt totaal verkeerd uit voor Almere

Overgespeeld duel pakt totaal verkeerd uit voor Almere

2 maart 2020 – De herhaling van het duel Jong AZ heeft verkeerd uitgepakt voor Almere City. De nummer tien van de Eerste Divisie ging maandagavond met 3-1 onderuit. Door een administratieve fout bij de KNVB kon de wedstrijd opnieuw gespeeld worden en maakte Almere graag gebruik van die mogelijkheid. Eind januari eindigde het duel nog onbeslist (3-3), waardoor Almere zelfs een punt armer is geworden.Kenzo Goudmijn kwam destijds in actie voor Jong AZ, maar bleek niet speelgerechtigd te zijn. De KNVB concludeerde later dat het de kaartenregistratie niet op orde had. Almere City verzocht de bond om de wedstrijd opnieuw te laten zien, in de hoop alsnog drie punten toe te kunnen voegen. Achteraf een verkeerd besluit.

In eerste instantie leek Almere lang aan de winnende hand. Vlak voor het rustsignaal kwamen de bezoekers dankzij Thomas Verheydt op voorsprong. Na de pauze kreeg het elftal van Ole Tobiasen nog een paar goede mogelijkheden de voorsprong verder uit te breiden. Maar gedurende de tweede helft kon Almere het steeds meer aandringende beloftenteam niet van zich afhouden.

Een kwartier voor het einde ging alles mis voor Almere. In de 78ste minuut kopte Ferdy Druijf de gelijkmaker binnen en vier minuten later moest Almere opnieuw buigen. Dit keer was Thijs Oosting de doelpuntenmaker. Een paar seconden voor het eindsignaal maakte Zakaria Aboukhlal de teleurstellende avond voor Almere compleet.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020