PEC van vijf terug naar vier verdedigers: "Altijd al de bedoeling"

2 maart 2020, 18:12

PEC Zwolle speelde tegen Vitesse weer in de traditionele 4-3-3 formatie. In de zes wedstrijden daarvoor koos John Stegeman voor een vijfmansdefensie. "Dat had met het programma te maken", verklaart de trainer van PEC, dat zaterdag een 4-3 zege boekte op Vitesse.

"Als je tegen tegenstanders speelt waaraan je competitief bent, bepaalt hoe goed je aan de bal bent meestal of je wint of niet. Dan kan het prima. Er kwam echter een serie wedstrijden aan, tegen Utrecht, Willem II, AZ en Feyenoord, waarbij wij reden zagen om het anders neer te zetten en om te kijken of we daarmee succesvol konden worden", legt Stegeman uit aan De Stentor. "Het was altijd al de bedoeling om terug te gaan hiernaar."

Stegeman bestempelt de 5-3-2 waarin PEC een tijd speelde, wel als succesvol. Het leverde de Blauwvingers in totaal zes punten op. "Wat ik elke week aan de bal constateer, is dat we mensen in het midden tekort komen. Dan is het moeilijk aanvallen en dan zwicht je uiteindelijk onder de druk, vind ik. Hoewel we vandaag (zaterdag, red.) een paar keer onnodige fouten hebben gemaakt, was ik wel content over wat we aan de bal hebben laten zien. Dean Huiberts en Gustavo Hamer speelden daarbij een belangrijke rol. Daar heersten we. Dat zal belangrijk zijn worden om meer wedstrijden te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen