KV Oostende zet Van Wijk al na twee maanden op straat

KV Oostende zet Van Wijk al na twee maanden op straat

2 maart 2020 – KV Oostende heeft per direct afscheid genomen van Dennis van Wijk. De Nederlandse trainer werd op oudjaarsdag aangesteld bij de nummer vijftien van België, maar moet het veld nu al ruimen. Hij is er niet in geslaagd de dolende club uit het slop te trekken.Toen Van Wijk werd aangesteld, bezette Oostende met achttien punten de veertiende plaats in de Belgische Pro League. Sindsdien pakte de club nog maar vier punten in zeven wedstrijden. De voorsprong op nummer laatst Waasland-Beveren bedraagt nog maar één punt.

"Met Van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk", aldus voorzitter Frank Dierckens. "We waren er ook van overtuigd dat zijn aanpak de juiste zou zijn voor deze spelersgroep. Iemand die de focus legde op hard werken en discipline. Tijdens de stage in Spanje werd de basis gelegd voor wat een goed einde van het seizoen moest worden. We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden."

Van Wijk, in het verleden ook werkzaam voor Oostende, worden geen verwijten gemaakt. "Maar als de resultaten en het spel niet zijn wat we ervan verwachtten, dan moet je durven een keuze maken en dat hebben we ook gedaan. Het is nu aan de spelersgroep om in de laatste twee matchen alles op alles te zetten om zo het behoud te verzekeren. We rekenen alvast op de steun van de supporters om zaterdag voor een kolkende sfeer te zorgen. Allemaal samen moeten we er honderd procent voor gaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020