Den Bosch vindt beslissing KNVB onbegrijpelijk: "Elkaar steunen"

3 maart 2020, 09:49

FC Den Bosch kan zich geenszins vinden in de straf van de KNVB om de club drie punten in mindering te brengen. De Eerste Divisie-club kwam eerder al met een statement naar buiten over de hele gang van zaken en noemt de sanctie 'onbegrijpelijk', maar kan niet meer in beroep en heeft zich dus neer te leggen bij het besluit.

De impact van deze sanctie wordt het hardst gevoeld bij de spelers en staf van het eerste elftal", stelt algemeen directeur Theo Teelen. "Zij zijn immers degenen die voor de punten hebben gezorgd die nu zijn afgenomen. Voor hen is dit heel onrechtvaardig. Dat geldt natuurlijk ook voor alle supporters van de club, voor wie dit de zoveelste klap is. Wij hopen dat zij ons in grote getalen blijven steunen. Op dit moment overheerst de teleurstelling, maar daar blijven wij niet in hangen. De sportieve doelstelling is nog steeds om de play-off's te halen. Deze sanctie maakt het niet makkelijker, maar met de juiste focus is het ook niet onmogelijk. Onze moraal en inzet blijven onverminderd hoog. Het gaat er nu om hoe goed we als team zijn. Met elkaar. Op het veld, in de organisatie en op de tribunes. Wij laten ons hier niet door ontregelen."

De club uit Noord-Brabant is gestraft voor het niet voldoen aan de door de licentiecommissie opgelegde normstellingen. FC Den Bosch ging in beroep tegen de sanctie, maar tevergeefs. Omdat FC Den Bosch is ingedeeld in categorie I van het licentiesysteem, moet het onder meer een plan van aanpak aanleveren waarin omschreven staat hoe de financiële positie wordt verbeterd en de continuïteit van de club wordt gewaarborgd. Eén van de normen in het plan voor het seizoen 2019/2020 is dat personeelskosten van Den Bosch op uiterlijk 1 november minder zouden bedragen dan 2.225.000 euro. Uit rapportage blijkt dat de club daar niet aan heeft voldaan.

Lees ookBeroep haalt niets uit: punten in mindering voor FC Den Bosch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen