Tadic zeer kritisch: "Op deze manier worden we geen kampioen"

Tadic zeer kritisch: "Op deze manier worden we geen kampioen"

2 maart 2020 – Ajax moet heel snel verbetering tonen, stelt Dusan Tadic. De aanvoerder van de Amsterdamse club nam zondag na de verloren topper tegen AZ (2-0) geen blad voor de mond. "We kunnen dit niet accepteren", zei hij tegen Voetbal International.De nederlaag tegen AZ volgde een paar dagen na de uitschakeling in de Europa League. Weer een paar dagen daarvoor was Ajax onderuitgegaan bij Heracles Almelo. "Ik ben boos, op mezelf, op alles. We moeten in de spiegel kijken. Ik begin bij mezelf", aldus de captain. Hij ziet een domino-effect. "We spelen niet goed genoeg als team. Dan is niemand goed en kan niemand zijn ding doen. We moeten meer als team spelen, in elk aspect. Dan heb je de kans de situatie te draaien."

In de kleedkamer heerste teleurstelling na de pijnlijke nederlaag tegen AZ. "Op deze manier worden we geen kampioen. We moeten terug naar onze stijl en onze afspraken nakomen. Want dat gebeurt niet, en dan krijg je in ons systeem een domino-effect. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen."

Ajax staat ondanks de nederlaag nog bovenaan in de Eredivisie, maar AZ heeft nu evenveel punten (53). Feyenoord en PSV volgen op respectievelijk zes en zeven punten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020