ErediVisie: Proosten, Och Och Den Haag en Fortuna scoort niet

ErediVisie: Proosten, Och Och Den Haag en Fortuna scoort niet

2 maart 2020 – Het Eredivisie-weekend stond vooral in het teken van Super Sunday: PSV - Feyenoord en Ajax - AZ waren goed voor spektakel en eisten alle aandacht op. Toch gebeurde er nog veel meer dit weekend, bijvoorbeeld onderin en in de middenmoot. Zoals altijd kijkt FCUpdate.nl naar de bijzonderheden van de afgelopen speelronde in onze wekelijkse rubriek ErediVisie - ditmaal naar de zeven potjes die er verder nog waren. Patrick Proosten
Na een mindere periode was Sparta Rotterdam serieus afgezakt naar het rechterrijtje en leek het te moeten vrezen voor de degradatiestrijd, maar in de laatste vier duels werd er driemaal gewonnen, waardoor De Kasteelheren voorlopig niet omlaag, maar omhoog mogen kijken. Dat is mede te danken aan aanvaller Patrick Joosten: sinds hij is gaan scoren, heeft Sparta Rotterdam niet meer verloren. Zijn drie treffers in de laatste vier duels waren goed voor negen punten. De keren dat hij namens Sparta niet scoorde, werd er ook niet gewonnen en daarmee heeft hij een belangrijk aandeel in het succes, zeker na het vertrek van Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk en de blessure van Ragnar Ache. Als Patrick scoort, gaan ze bij Sparta al Proosten. 

Fortuna scoren verleerd
Fortuna Sittard wist dit weekend voor de vierde keer op rij niet te winnen. De weinig verheffende Limburgse derby tegen VVV-Venlo eindigde in een 0-0 remise omdat beide teams niet tot scoren kwamen. Dat Fortuna geen doelpunt maakte, mag geen verrassing heten. De ploeg van trainer Sjors Ultee is het scoren al een tijdje verleerd. Er werd weliswaar een week geleden nog gescoord tegen Feyenoord (2-1 verlies), maar dat gebeurde vanaf de strafschopstip. Voor het laatste velddoelpunt moeten we een maand teruggaan. Door de doelpuntendroogte is Fortuna afgezakt naar de zestiende plaats. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal met directe concurrenten PEC Zwolle en ADO Den Haag als tegenstanders. We vermoeden dat Ultee de komende dagen wat extra afrondoefeningen in zijn trainingsprogramma toevoegt.

RKC Waalwijk angstgegner FC Utrecht
RKC Waalwijk is met recht een angstgegner van FC Utrecht. Er werd voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van de Domstedelingen en daarmee heeft de club veertig procent (!) van het totaal aantal punten tot dusver behaald tegen de ploeg van John van den Brom. De oefenmeester was met zijn elftal in het heenduel gewaarschuwd en kreeg van FC Twente vorige week een wake up-call, maar was desondanks niet bij de les. Onbegrijpelijk gezien het (recente) verleden in de onderlinge duels in Waalwijk: 5-2 (2014) en 4-0 (2012) waren de laatste ontmoetingen voor deze nieuwe nederlaag op Brabantse grond. Mark van der Maarel deed alle drie de wedstrijden mee en had dus kunnen weten dat FC Utrecht uit een ander vaatje moest tappen. "Het lijkt een mentale kwestie", brieste hij direct na het duel. Maar zeker hij had beter kunnen weten…

Och, och Den Haag
Och, och, Den Haag, mooie club in de problemen
De Chinezen, Engelse coach en Tommie B
Och, och, Den Haag, een seizoen met veel extremen
Bijna gaan huilen, want hier redden ze 't niet mee

Ik had best nog wel een keertje willen zien, hoe Groenendijk het nu zou doen,
hij kreeg geen geld voor fatsoenlijke spelers, en vertrok daarom langs de lijn.
Na december kwam er Engelsman en nieuwe spelers, toch wel poen,
nu is het vijf voor twaalf, de huidige situatie is voor niemand fijn

Och, och, Den Haag, mooie club in de problemen
De Chinezen, Engelse coach en Tommie B
Och, och, Den Haag, een seizoen met vooral extremen
Bijna gaan huilen, want hier redden ze 't niet mee

FC Twente terug bij af
Het lukt FC Twente maar niet om zich van de degradatiezorgen te bevrijden. De Tukkers leken met de knappe zege op AZ (2-0) de weg omhoog te hebben ingeslagen, maar zijn na de nederlagen tegen FC Utrecht (2-1) en sc Heerenveen (2-3) eigenlijk terug bij af. Met name de wijze waarop de Tukkers zaterdag de kansen weggaven, moet Gonzalo García grote zorgen baren. En dat terwijl de ploeg van de Spaanse trainer de komende speelrondes op bezoek gaat bij Vitesse en Ajax. Het goede gevoel van de zege op AZ is helemaal verdwenen. Ondertussen sprokkelde de concurrentie wél de nodige punten. Staat de club op de rand van een nieuwe crisis? Het beloven spannende tijden te worden voor de Twente fans. Terugkeren in de Eerste Divisie zou immers een mega-ramp zijn. 

En dan nog even dit…

Schaakspel in degradatiestrijd

Als keeper hield De Koning gemiddeld minder vaak de nul dan VVV de laatste weken

 

Willem III aanvallers scoorden
[tweet,WillemII/status/1233746995329818626

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020