De Gier realistisch over gedwongen vertrek: "Dit is voetbal"

2 maart 2020, 09:54

Jack de Gier wordt komend seizoen vervangen als trainer van Go Ahead Eagles. De oefenmeester staat op de vijfde plaats in de Eerste Divisie en zette eerder een historische ongeslagen reeks van 22 wedstrijden neer, toch moet hij plaatsmaken voor Kees van Wonderen. De coach wil desondanks door de voordeur vertrekken uit Deventer. "Dit is voetbal."

Dat zei hij tegenover De Stentor over zijn gedwongen vertrek, wat voor hem niet geheel als een verrassing kwam omdat de gesprekken over zijn toekomst werden uitgesteld. "De clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben. Zo gaat het in het voetbal", bleef de coach nuchter onder zijn vertrek. Op voorhand werd door beide partijen bewust een eenjarige verbintenis getekend, die dus niet werd verlengd.

Lees ook: Go Ahead strikt Van Wonderen als opvolger van De Gier

"Op dit moment staan we er goed voor met Go Ahead Eagles. Ik wil deze lijn vasthouden om door de hoofdingang de Adelaarshorst te verlaten", aldus De Gier. "Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Dat is ook het beste voor mijn eigen toekomst als trainer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen