Emotionele avond Bizot: "Alle spanning vloeide uit mijn lijf"

2 maart 2020, 11:13

Een dag na uitvaart van zijn vader keepte Marco Bizot een uitstekende partij in de Johan Cruijff ArenA. Mede door zijn reddingen won AZ 0-2 van Ajax en werd de titelstrijd weer helemaal opengegooid. Na het laatste fluitsignaal zakte de doelman door zijn knieën en wees hij naar boven, een eerbetoon voor zijn vader.

"Alle spanning vloeide uit mijn", laat Bizot weten aan De Telegraaf. Vorige week in de nacht van zondag op maandag overleed zijn vader aan een acute hartstilstand. "Ik kan amper bevatten wat er deze week is gebeurd", zegt hij. Even overwoog hij het Europa League-duel met LASK Linz (2-0 verlies) over te slaan. "Maar ik had sterk het gevoel dat ik die wedstrijd moest spelen, net als het duel met Ajax. Ik wilde er kracht uit putten."

Veel van zijn ploeggenoten kregen zaterdag pas te horen wat er was gebeurd. "Dat bracht net behoorlijk wat emoties te weeg, op het veld en in de kleedkamer", aldus de keeper. "De begrafenis was zaterdag. Daarom ben ik ook niet mee het hotel ingegaan. Vanmorgen heb ik een privétraining van onze keeperstrainer Nick van Aart gehad, om me voor te bereiden op de wedstrijd, maar vooral om even de zinnen te verzetten. Dat ik de week uiteindelijk zo heb kunnen afsluiten, had ik niet durven dromen."

Lees ookBizot keepte daags na uitvaart van vader: "Ontzettend knap"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen