Advocaat realistisch over titel Feyenoord: "Nooit over gepraat"

2 maart 2020, 09:21

Dick Advocaat is momenteel absoluut niet bezig met het landskampioenschap voor Feyenoord. De Rotterdammers staan nog slechts op zes punten van koploper Ajax, toch wil de ervaren coach daar nog niet over spreken. "Je hebt mij nooit over het kampioenschap horen praten."

Dat zei hij tijdens de persconferentie na de remise tegen PSV geciteerd door De Telegraaf. "Realistisch is wat we aanstaande donderdag tegen NAC in de halve finale van de KNVB-beker doen. Dan weten we waar we staan", zei Advocaat over de kansen op een hoofdprijs, doelende op de beker. Een landstitel is voor Feyenoord (nog) niet realistisch.

Wel was de coach zeer te spreken over het gelijkspel dat zijn ploeg behaalde zondagmiddag in Eindhoven. "Ik weet zelf hoe moeilijk het hier kan zijn. Ik vind dat we het redelijk controleerden, zelfs na de gelijkmaker van PSV. Defensief stonden we goed en mijn twee centrale verdedigers speelden geweldig. Als je toch het positiespel ziet dat wij spelen in een uitwedstrijd, dan is dat prima", aldus Advocaat. "PSV kon ons middenveld niet ontrafelen. Maar wij wisten al dat de twee controleurs bij PSV niet zouden doordekken op het middenveld. Dat was echt in ons voordeel."

Lees ookAdvocaat: "Volwassen Feyenoord verdiende meer dan een punt"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen