Van Hanegem ziet oplossing voor spitsprobleem Oranje: Zirkzee

Van Hanegem ziet oplossing voor spitsprobleem Oranje: Zirkzee

2 maart 2020 – Willem van Hanegem ziet een oplossing voor het mogelijke spitsenprobleem bij Oranje. Na de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen is de dichtbevolkte positie voorin opeens een stuk leger. Volgens De Kromme kan Joshua Zirkzee (Bayern München) die positie wellicht invullen. 'Ik hoop echt dat Ronald Koeman die jongen zal oproepen voor de komende interlands tegen de Verenigde Staten en Spanje eind deze maand.'Dat schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'Ik zag bij Bayern München hoe Thomas Müller met hem aan de slag gaat. Hij speelt hem aan, laat hem echt groeien. Zet die Zirkzee ondanks dat hij pas 18 jaar is bij Oranje. Ik denk dat het snel zal gaan met hem', aldus het Feyenoord-icoon.

Lees ookGlansrijk basisdebuut Zirkzee bruut verstoord door stilgelegd duel 

Zirkzee is overigens een talent uit de jeugdopleiding van diezelfde Rotterdamse club. 'Dat hij niet meer bij mijn club Feyenoord speelt, dat vinden sommige mensen een schande. Want jonge gasten mogen niet vroeg naar een buitenlandse club vertrekken. Dan moet je hier maar zo'n opleiding hebben, dat spelers graag willen blijven. Feyenoord dus. Maar ook de KNVB', vindt De Kromme.

Ook voor talent Orkun Kökcü heeft Van Hanegem mooie woorden over. 'Als ik hem zie spelen tegen PSV, dan zit echt ik genieten. Als ik Feyenoord was, zou ik mij druk maken over hoe deze gozer een mooi nieuw contract kan worden voorgeschoteld. Dat lijkt mij belangrijker dan dat gezever of Sjaak Troost nou wel of niet in de raad van commissarissen zit.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020