Viergever en Hendrix eensgezind en duidelijk: "Schaf de VAR af"

Viergever en Hendrix eensgezind en duidelijk: "Schaf de VAR af"

1 maart 2020 – Als het aan PSV'ers Jorrit Hendrix en Nick Viergever ligt, dan wordt de VAR weer afgeschaft. Het duo denkt dat het voetbal niet minder wordt als de video-arbiter weer verdwijnt uit de Eredivisie. Naar aanleiding van het VAR-moment bij PSV – Feyenoord, wat erg lang duurde, werd diens rol weer besproken.



Dat vertelden ze tegenover RTL 7. Viergever vindt dat de VAR vooral onrust brengt. "Het duurt zó lang, je zit te wachten en je weet niet wat er gebeurt. De ene keer geeft hij hem wel, de andere keer geeft hij 'm niet. Als de scheidsrechter een situatie beoordeelt, kun je daarna door", stelt de verdediger. "De VAR brengt niet heel veel goeds. Alleen maar discussies. De scheidsrechter beoordeelt het zoals het is, terug naar het oude als je het mij vraagt."

Ploeggenoot Jorrit Hendrix sluit zich aan bij zijn collega. "Ik zou het afschaffen", liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over. "Voetbal is emotie, de beslissingen die worden genomen, daar moet je het dan maar mee doen. Nu zijn er echt momenten en dingen waarbij we doorslaan. Maar goed, we hebben er voor gekozen en we moeten er mee dealen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020

  3. donderdag 26 maart 2020