Treffer Kluivert maakt inbreng van Pereiro onschadelijk

Treffer Kluivert maakt inbreng van Pereiro onschadelijk

1 maart 2020 – AS Roma is zondagavond in het spoor gebleven van concurrent Atalanta Bergamo als het gaat om een Champions League-plek. Mede dankzij een doelpunt van basisklant Justin Kluivert werd Cagliari – dat haar vrije val in de Serie A zodoende doorzet – ondanks een treffer van oud-PSV'er Gastón Pereiro relatief simpel verslagen: 3-4.Het had overigens nog een stuk simpeler kunnen gaan als AS Roma de grote kansen die het in het begin kreeg, gewoon had benut. Maar dat deed het niet en kwam zodoende na een klein half uur op achterstand door een wereldgoal van João Pedro, die de thuisploeg op voorsprong schoot.

Lang konden ze niet genieten van de prachtgoal, want direct daarna egaliseerde Nikola Kalinic de score, gevolgd door zijn tweede vlak voor de pauze. De door AS Roma-verhuurde keeper Robin Olsen blonk uit namens de thuisclub en zorgde ervoor dat het niet eerder beslist werd. Toen Kluivert op aangeven van Kalinic na een uur oog-in-oog kwam met de doelverdediger en raakschoot, leek het gespeeld.

Maar niets bleek minder waar, want met zijn linkervoet schoot Pereiro na een dribbel puntgaaf in de hoek en bracht de spanning terug. Die bleef ondanks de 2-4 van Aleksander Kolarov tot in de laatste seconde van de zes minuten extra tijd in het duel, omdat de VAR ingreep en Cagliari nog een strafschop toekende na hands van Chris Smalling. Die werd gemist door João Pedro, maar hij kopte de rebound alsnog binnen.

AS Roma – met Justin Kluivert net voor strafschop gewisseld - trok de 3-4 uiteindelijk over de streep en blijft zo in het spoor van Atalanta Bergamo, dat eerder op de dag hardhandig afrekende met Lecce. Cagliari was in de eerste seizoenshelft nog een van de verrassingen, maar won in 2020 nog geen enkel officieel duel en is zodoende afgezakt naar het rechterrijtje van Italië.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020