Sparta schudt aanval van FC Emmen hardhandig af: 5-1

1 maart 2020, 18:56

Sparta Rotterdam heeft een directe aanval van FC Emmen om aansluiting te krijgen met het linkerrijtje hardhandig afgeslagen. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op een 3-0 voorsprong tegen de Drentenaren, die een complete offday hadden. In een alles-of-niets-poging probeerden de bezoekers de rollen nog volledig om te draaien,  maar dat leverde uiteindelijk aan de andere kant nog twee treffers op: 5-1. 

Sparta Rotterdam – FC Emmen was een duel om zes punten zoals dat zo mooi heet. Het verschil tussen de ploegen was voorafgaand aan het duel met slechts een punt namelijk minimaal. De winnaar van deze wedstrijd zou plek elf op de ranglijst dus overnemen of behouden. Voor beide ploegen was een klassering in de top van het rechterrijtje voorafgaand van dit seizoen ondenkbaar. Toch was het duel op deze Super Sunday een wedstrijd tussen twee middenmoters uit de Eredivisie. Met name FC Emmen en diens coach Dick Lukkien krijgen al het gehele seizoen credits voor hun spel, ditmaal waren de bezoekers echter niet doortastend genoeg.

Na rust leek in eerste instantie geen verandering te komen in de strijdwijze van beide teams. Toch ging FC Emmen tien minuten na rust wat opportunistischer spelen om er nog een wedstrijd van te make en dat loonde direct. Na 52 minuten was het Michael de Leeuw die op aangeven van Glenn Bijl de 3-1 binnen werkte. Na de treffer probeerde Emmen het nog wel, maar creëerde het eigenlijk geen serieuze mogelijkheden meer. Het spel van de Spartanen was eveneens erg sober, wat ervoor zorgde dat de toeschouwers op Het Kasteel niet meer verwend werden gedurende de tweede helft.

In de slotfase kwam hier alsnog verandering in en gingen alle Spartanen met een goed gevoel naar huis. Bryan Smeets verdiende na een mooie dribbel een corner, die hij zelf mocht nemen. Zijn hoekschop werd vervolgens ongelukkig in eigen doel gewerkt door Emmen-verdediger Miguel Araujo. Ook het slotakkoord was voor de Rotterdammers: uit een perfecte counter was het Abdou Harroui die de 5-1 op het scorebord bracht. Al met al een mooie overwinning voor Sparta, dat qua punten op gelijke hoogte komt met Heracles en Heerenveen. Voor FC Emmen komt de zestiende plaats nu weer dichterbij met slechts drie punten voorsprong, al hebben ze de mazzel dat ze komende week weer thuis spelen. Omhoog kijken hoeft voorlopig even niet meer. 

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 6.5, Lassana Faye 7, Jurgen Matheij 7 , Bart Vriends 7.5, Jeffrey Fortes 7, Adil Auassar 7, Laros Duarte 7.5 (65. Bryan Smeets 7), Abdou Harroui 8, Deroy Duarte 7 (84. Joel Piroe -) , Patrick Joosten 7 (84. Dirk Abels -) , Mohamed Rayhi 8.5

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6, Lorenzo Burnet 5 (46. Keziah Veendorp 6.5), Michael Heylen 5, Miguel Araujo 5,5 , Glenn Bijl 6, Michael Chacon 6, Sergio Peña 6, Hilal Ben Moussa 5 (64. Anco Jansen 6.5), Luka Adzic 5 (46. Jafar Arias 7) , Michael de Leeuw 7, Marko Kolar 6

Man of the match: Harroui

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen