Ajax met Ziyech én Promes in de basis tegen AZ, Babel ontbreekt

Ajax met Ziyech én Promes in de basis tegen AZ, Babel ontbreekt

1 maart 2020 – In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Getafe is Hakim Ziyech er zondagavond wel bij in het elftal van Ajax in eigen huis tegen AZ. De Marokkaan heeft dan ook een basisplaats gekregen van Erik ten Hag voor de kraker van zondagavond 20.00 uur. Ook Quincy Promes - midweeks in de Europa League nog invaller - start.Ziyech ontbrak tegen Getafe, terwijl Promes in die wedstrijd op de bank begon: beide vanwege blessureleed. De spelers zijn fit genoeg om zondagavond wel te spelen en starten dan ook. Danilo Pereira, die donderdag scoorde tegen Getafe, begint op de bank - waar Ryan Babel ontbreekt. Hij is volgens de officiële lezing niet wedstrijdfit. 

Ook Ryan Gravenberch is er niet bij. Carel Eiting heeft wel een basisplaats bij de Amsterdammers. Dat was ook donderdag tegen Getafe het geval. Afgelopen weekend was hij nog invaller tegen Heracles Almelo. Bij opponent AZ staan dezelfde namen als afgelopen donderdag op papier, waarbij Dani de Wit dus weer de voorkeur krijgt boven winteraanwinst Håkon Evjen. 

De basiself van Ajax tegen AZ: Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Eiting, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Promes.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020