Uitcomplex Atlético houdt aan: CL-plek op de tocht

Uitcomplex Atlético houdt aan: CL-plek op de tocht

1 maart 2020 – Atlético Madrid moet serieus gaan vrezen voor een rechtstreekse Champions League-ticket. Op bezoek bij hekkensluiter Espanyol werd het uitcomplex een vervolg gegeven door de remise (1-1). De laatste overwinning in een uitwedstrijd dateert zodoende alweer uit december, toen er moeizaam bij Real Betis Sevilla gewonnen werd.Daarmee blijven uitwedstrijden vervelend voor Atlético Madrid, dat daardoor ook al uit de Copa del Rey geknikkerd en voor de remise tegen Valencia (2-2) in La Liga driemaal op rij een nederlaag leed op vreemde bodem. Ook in Barcelona kwam het al snel op achterstand na een ongelukkig eigen doelpunt van Stefan Savic.

Het was aan een wereldreflex van keeper Jan Oblak te danken dat de score voor de thuisploeg niet verder werd uitgebreid en dat de treffer van Saúl direct in de tweede helft dus de gelijkmaker was. Vlak voor tijd ontsnapte Atléti overigens zelfs nog aan een nederlaag, nadat er eerst rakelings voorlangs en niet veel later in de handen van Oblak werd gekopt.

Dat leed bleef de ploeg van Diego Simeone weliswaar bespaard, maar nieuw puntverlies dus niet, waardoor Real Sociedad en Getafe over de Madrilenen heen kunnen gaan, terwijl Valencia op gelijke hoogte kan komen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020