Bayern winnaar van de remise tussen Bayer en Leipzig

Bayern winnaar van de remise tussen Bayer en Leipzig

1 maart 2020 – Bayer Leverkusen heeft de indrukwekkende winning streak waaraan het bezig was zondagmiddag tegen RB Leipzig geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Peter Bosz had de laatste zes officiële wedstrijden gewonnen, maar pakte op bezoek bij de nummer twee van de Bundesliga 'slechts' een punt (1-1). Voor koploper Bayern München was het gelijkspel uitstekend nieuws.  De vele (gewonnen) wedstrijden eisten fysiek wel hun tol bij Bayer Leverkusen, dat naast de langdurig afwezige Kevin Volland ook captain Lars Bender miste. Daardoor droeg toptalent Kai Havertz de aanvoerdersband bij de ploeg van Bosz. Het toptalent gaf na een klein half uur een lage voorzet uit een counter, waaruit Leon Bailey de score kon openen voor de bezoekers (0-1).

RB Leipzig, dat de laatste drie duels overigens ook had gewonnen met negen goals voor en geen enkele tegen, counterde echter razendsnel: een vrije trap eindigde op het hoofd van Schick, die van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Ontbranden deed de wedstrijd ondanks de twee treffers echter niet: wie had gehoopt op het heerlijk voetbalgevecht tussen de voetballende ploegen van Bosz en Julian Nagelsmann, zal niet helemaal tevreden zijn geweest met het vertoonde spel. 

In de slotfase wilde Leverkusen een strafschop, na een ongelukkige handsbal van Nordi Mukiele op een schot van Lucas Alario. De arbiter wilde echter niet van een penalty weten en omdat een counter in de slotfase op niets uitliep voor Bosz, moest de oefenmeester genoegen nemen met een gelijkspel. Een goed resultaat: na de nederlaag van 1899 Hoffenheim pas het tweede puntverlies voor Leverkusen in 2020. Zo blijven ze nog altijd in de strijd om een Champions League-ticket. Voor Bayern München - dat eerder dit weekend won van 1899 Hoffenheim - was de remise misschien nog wel het beste nieuws, aangezien ze uitlopen op Leipzig.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020