Verlies Spurs ondanks treffer van Bergwijn, United gelijk

1 maart 2020, 17:00   Bijgewerkt: 1 maart 2020, 17:27

Steven Bergwijn heeft zondagmiddag Tottenham Hotspur niet kunnen behoeden voor een nederlaag. De aanvaller opende tegen Wolverhampton Wanderers nog de score, maar zag de bezoekers terugkomen en winnen. Manchester United kwam een blunder van David de Gea niet meer te boven, maar greep nog wel een punt op bezoek bij Everton.

Tottenham Hotspur – Wolverhampton Wanderers 2-3

Steven Bergwijn kroonde zich de derde speler van Tottenham Hotspur ooit die in zijn eerste twee thuiswedstrijden scoorde, in navolging van Rafael van der Vaart en Jeremain Defoe. De van PSV overgekomen aanvaller schoot na een klein kwartier de openingstreffer tegen de touwen. Wolverhampton Wanderers pareerde en deed dat na een klein uur opnieuw, nadat Serge Aurier op heerlijke wijze de Spurs weer op voorsprong had geschoten.

Toch leverde de treffer van Bergwijn uiteindelijk niets op voor de ploeg van José Mourinho, die daarmee de derde nederlaag in een officiële wedstrijd op rij leed. Bovendien ziet het de Champions League-plekken voorlopig uit het zicht verdwijnen en The Wolves over zich heen gaan: het zijn moeilijke weken voor de Portugese coach.

Everton – Manchester United 1-1

Een rampzalige start voor David de Gea kwam United uiteindelijk nooit meer helemaal te boven. De doelman schoot na drie minuten een uittrap tegen de drukzettende aanvaller Dominic Calvert-Lewin aan en zag de bal pardoes achter zich in het doel verdwijnen. Het is zeker niet de eerste blunder van de Spaanse doelverdediger de laatste maanden, die zijn ploeg bovendien uiteindelijk puntverlies bezorgde.

Want Manchester United maakte na ruim een half uur weliswaar de gelijkmaker van Bruno Fernandes – zijn derde treffer en twee keer zo veel wedstrijden. Maar die goal was drie punten waard geweest als De Gea, die in de tweede helft ook een paar keer knap redde, niet in de fout was gegaan. Het was uiteindelijk aan Jordan Pickford te danken dat Everton een punt behield: hij redde op de inzet van Fernandes vlak voor tijd en hield in de rebound ook Odion Ighalo op wonderbaarlijke wijze van het scoren af. Aan de andere kant werd een treffer van Calvert-Lewin afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van diens collega Gylfi Sigurosson, die nog vlak voor het doel lag. Carlo Ancelotti kreeg na het duel nog een rode kaart, nadat hij zijn gal spuwde over de afgekeurde treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen