Advocaat: "Volwassen Feyenoord verdiende meer dan een punt"

1 maart 2020, 16:54

Dick Advocaat is teleurgesteld dat zijn Feyenoord de topper tegen PSV niet in winst om heeft kunnen zetten. De oefenmeester baalt van de fout achterin bij de snelle 1-1 van PSV na rust en vond bovendien dat zijn elftal in de slotfase een strafschop had moeten krijgen na een vermeende handsbal van Denzel Dumfries.

"We hadden het aardig onder controle en speelden heel volwassen", vat Advocaat de wedstrijd samen voor de camera van FOX Sports. "Ik vind dat we iets meer hadden verdiend, maar ik ben niet objectief." Feyenoord speelde een goede eerste helft, maar zag PSV vlak na rust terugkomen tot 1-1. Na een lange bal van Jorrit Hendrix kon Cody Gakpo scoren. "We stonden niet goed", zegt Advocaat. "Voor de rest hebben zij bijna geen kansen gehad."

Penaltyclaim

Een veelbesproken moment uit de topper is een situatie waarbij Feyenoord tevergeefs een strafschop claimde in de slotfase. Dumfries leek in een luchtduel hands te maken, maar de scheidsrechter en VAR vonden dat dat te lastig waar te nemen was en legden de bal niet op de stip. "In de kleedkamer vonden ze het een handsbal", zegt Advocaat. Hij kan uiteindelijk toch leven met een punt in Eindhoven. "Het gelijkspel was een verdienste van beide ploegen."

Lees ook: Dumfries over penalty-moment: "Ik voelde mijn hoofd én hand"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen