RKC Waalwijk troeft Utrecht af en grijpt laatste strohalm

1 maart 2020, 14:13   Bijgewerkt: 1 maart 2020, 16:32

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag knap met 2-1 gewonnen van nummer zes FC Utrecht. In de eerste helft waren de Domstedelingen de bovenliggende partij en kwamen dan ook op voorsprong. Utrecht straalde vervolgens enige nonchalance uit en dat kwam ze duur te staan. RKC draaide de wedstrijd volledig om en knokte zich via Sylla Sow en Darren Maatsen naar de overwinning, iets dat in de Domstad ook al lukte. 

FC Utrecht kwam vorige week heel erg goed weg in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Tukkers waren bijna de hele wedstrijd de betere partij en Utrecht grossierde in fouten en slordigheden. Utrecht leek te gaan verliezen, maar rechtte de rug in de slotfase van de wedstrijd via goals van Gyrano Kerk en Jonas Arweiler: 2-1.

RKC zocht op haar beurt ook de aanval en kreeg via Richard van de Venne een opgelegde kans om de score te openen. De aanvaller kon een goede voorzet echter nét niet binnenglijden. Dat was het ook wel zo'n beetje wat betreft de Waalwijkse kansen in de eerste helft. De thuisploeg maakte vooral veel fouten en één daarvan werd uiteindelijk fataal. Na een slechte opbouw van achteruit kon Kerk de bal oppikken en richting het doel van RKC lopen. Halverwege zijn weg besloot de vleugelaanvaller eens uit te halen en dat deed hij doeltreffend: 0-1.

FC Utrecht kreeg uiteindelijk wat het verdiende, want het kreeg de grootste kansen van de wedstrijd. In het restant van de eerste helft nam het tempo bij de bezoekers wat af en dat resulteerde in ruimtes voor de thuisploeg. RKC profiteerde er echter niet van, het kwam simpelweg niet tot hele grote mogelijkheden. Het begin van de tweede helft was niet bepaald spetterend te noemen. Beide ploegen speelde afwachten en dat kwam het veldspel niet ten goede. De eerste mogelijkheid was wel voor FC Utrecht. Isah Abass kreeg de bal terug van een medespeler, maar schoot tegen een verdediger op.

Beide trainers vonden na een tijdje dat er gewisseld moest worden. Zowel Fred Grimm als Van de Brom wisselde aanvallend: Bij Utrecht kwamen Joris van Overeem en Bart Ramselaar binnen de lijnen en bij RKC was dat Maatsen. Het had vooralsnog niet het gewenste resultaat, want er zat nog altijd zand in de Utrechtse aanvalsmotor. RKC moest het vooral hebben van wat ongevaarlijke schotjes van afstand.

RKC geloofde in een overwinning en invaller Maatsen gaf de Waalwijkers een flinke duw in de juiste richting. Hij schatte een ingepompte bal goed in en de tikte de bal over Jeroen Zoet heen in het doel. Utrecht was met stomheid geslagen, maar riep het helemaal over zichzelf af. Het stond bij vlagen niet sterk te verdedigen en ging haastig op zoek naar een gelijkspel, dat ineens het hoogst haalbare bleek. Van de Brom had nog één troef achter de hand, de troef die vorige week goud waard was tegen Twente. Hij bracht Jonas Arweiler binnen de lijnen om zo nog iets te forceren in Waalwijk. De hoop bleek tevergeefs, want Utrecht kwam niet meer tot scoren.

FC Utrecht moest dus de tweede nederlaag deze competitie tegen RKC slikken en laat dure punten liggen in de missie om aan te haken bij de bovenste plekken van de Eredivisie. Voor RKC komt elke overwinning op een goed moment, maar of deze tegen Utrecht nog van waarde gaat zijn, valt nog te bezien. Het komt in ieder geval op 15 punten uit 25 wedstrijden en mag weer een beetje hopen.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6; Juriën Gaari 6, Melle Meulensteen 6, Hannes Delcroix 6, Paul Quasten 6; Anas Tahiri 6, Richard van de Venne 6 (68. Tijanni Reijnders 6), Clint Leemans 6; Stanley Elbers 5.5 (61. Darren Maatsen 7.5), Sylla Sow 7.5, Emil Hansson 6 (89. Hans Mulder -)

FC Utrecht: Jeroen Zoet 6.5; Mark van der Maarel 6.5, Urby Emanuelson 6.5 (80. Jonas Arweiler -), Justin Hoogma 6.5, Leon Guwara 6.5; Sander van de Streek 6.5, Adam Maher 6.5, Simon Gustafson 6.5; Gyrano Kerk 7, Issah Abass 6.5 (60. Joris van Overeem 5.5 .), Kristoffer Peterson 6.5 (60. Bart Ramselaar 5.5)

Man of the match: Darren Maatsen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen