De Jong ziet Sevilla diep in extra tijd ontsnappen tegen tien man

1 maart 2020, 13:58

In de strijd om Champions League-voetbal is Sevilla ontsnapt aan heel duur puntverlies. Tegen middenmoter Osasuna verspeelde de club een 2-0 voorsprong, terwijl het ook nog eens een halfuur lang een man meer op het veld had gestaan. Met de ingevallen Luuk de Jong binnen de lijnen werd pas diep in de blessuretijd alsnog de overwinning veiliggesteld: 3-2.

Bij winst op Osasuna had Sevilla voor even stevig op de derde plaats terecht kunnen komen. Die richting leek het ook op te gaan toen Sevilla na iets minder dan een kwartier op een 1-0 voorsprong kwam. Óliver Torres zette spits Youssef En-Nesyri, die De Jong op de bank hield, alleen voor de keeper, waarna de spits koelbloedig afrondde. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Sevilla vervolgens die voorsprong. Een hoekschop van Torres werd binnen gewerkt door Lucas Ocampos: 2-0.

Onmogelijke comeback

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, zeker niet toen Osasuna-keeper Sergio Herrera tien minuten na rust met rood kon vertrekken. De sluitpost kwam veel te ver uit, maakte hands en kon na ingrijpen van de VAR gaan douchen. De zoektocht van Osasuna naar een goed resultaat werd zo vrijwel onmogelijk.

Toch was de spanning weer helemaal terug nadat Aridane Hernández een vrije trap van Roberto Torres binnen wist te koppen: 1-2. Dit gebeurde tien minuten na de rode kaart. Sevilla maakte het zichzelf onnodig moeilijk en kreeg tien minuten na de aansluitingstreffer opnieuw de deksel op de neus toen de scheidsrechter Osasuna een penalty gaf na hands. Roberto Torres faalde niet en schoot in de linkerhoek raak: 2-2.

Late treffer

Direct daarna werd Luuk de Jong ingebracht door coach Julen Lopetegui, maar het lukte onze landgenoot niet om de ban te breken. Sevilla leek dus puntverlies te gaan oplopen, maar in de derde minuut van de blessuretijd werd de winst alsnog binnengehaald. Een voorzet werd voor het doel gekopt richting En-Nesyri en die schoot zijn tweede van de middag binnen: 3-2. Sevilla staat door deze zege nu derde in La Liga met drie punten voorsprong op Real Sociedad en Atlético Madrid. Laatstgenoemde komt later vandaag overigens nog in actie.