Van Halst over Ajax-crisis: "Ervaren spelers moeten opstaan"

Van Halst over Ajax-crisis: "Ervaren spelers moeten opstaan"

1 maart 2020 – De ervaren spelers bij Ajax moeten de club uit de slechte vorm zien te trekken. Dat zegt analist en voormalig Ajax-speler Jan van Halst. Hij vindt bovendien dat Ajax niet constant vast moet houden aan het gebruikelijke spel, omdat daar soms niet alle spelers voor beschikbaar zijn.Bij Ajax heerst een crisissfeer na recente nederlagen tegen onder meer FC Groningen en Heracles Almelo en uitschakeling in de Europa League door Getafe. Vanavond in de topper tegen AZ moet Ajax zien te voorkomen dat de voorsprong aan kop van de ranglijst uit handen wordt gegeven en midweeks tegen Utrecht moet Ajax uitschakeling in de beker zien af te wenden.

Lees ook: Ajax heeft thuis niets te vrezen van AZ, kijkend naar het verleden

'Simpeler voetballen'
"De ervaren spelers moeten nu de handdoek oppakken. Jongens als Donny van de Beek, Daley Blind en vooral Dusan Tadic", zegt Van Halst in gesprek met de NOS. Hij wil het excuus voor de slechte vorm van Ajax niet alleen maar bij de vele blessures leggen. "Wellicht had Ajax met zoveel personele problemen wel het speltype moeten aanpassen. Eerder de lange bal spelen, bijvoorbeeld. Als je even wat minder in vorm bent, moet je simpeler en functioneler gaan voetballen."

Als voorbeeld noemt Van Halst aanvoerder Tadic. "Hij blijft maar volharden in zijn spel. Ik denk dat alle spelers van Ajax daar last van hebben. Ze blijven maar van zichzelf verwachten dat ze hun niveau van vorig jaar halen, maar dat kan niet altijd. Pas als ze zich daarbij neerleggen en dus andere, simpelere keuzes maken in het veld, zie ik het goed komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020