Sturing kritisch op 'angstig' Vitesse: "Moeten echt beter spelen"

1 maart 2020, 10:35

De 4-3 nederlaag tegen PEC Zwolle was de derde verliespartij in vier wedstrijden voor Vitesse. Trainer Edward Sturing ziet de angst die in zijn ploeg sluipt na een tegenslag als groot probleem en constateert daarnaast dat het voetbal gewoon niet goed genoeg is. "We moeten meer brengen", zei hij na afloop van de zeperd tegen PEC.

Vitesse stond in het duel lange tijd met 1-2 voor, maar verspeelde een resultaat uiteindelijk nog in een krankzinnige slotfase, waarin drie doelpunten in blessuretijd vielen. Het ging echter al eerder mis in de wedstrijd, zag Sturing. "In de eerste helft zie je nog wel dat we goed kunnen voetballen, maar je ziet ook een elftal dat snel de kluts kwijt is", zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

Lees ook: Doelpunten in extra tijd helpen PEC langs Vitesse

Angst

Sturing zag zijn ploeg inzakken in plaats van doordrukken na de 1-2 voorsprong. "Dan sluipt er weer angst in. En angst is een slechte raadgever. We moeten meer lef tonen." Behalve meer lef moet volgens de oefenmeester het voetbal ook gewoon verbeteren. "We zijn in balbezit heel matig. Het is heel moeilijk om dit uit het team te slaan. We moeten echt beter gaan spelen." Sturing doelt hier zowel op het technische gedeelte als op de strijd in een wedstrijd. "Het moet nu weleens gaan gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen