De Boer begint nieuw MLS-seizoen met uitoverwinning

De Boer begint nieuw MLS-seizoen met uitoverwinning

1 maart 2020 – Frank de Boer heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Amerikaanse MLS winnend afgesloten. Zijn Atlanta United zegevierde vannacht met 1-2 op bezoek bij Nashville SC, dat als nieuwkomer voor het eerst z'n opwachting maakte op het hoogste niveau. Toch was er niet alleen maar goed nieuws voor De Boer, want hij zag zijn sterspeler geblesseerd het veld verlaten.De Boer wil met Atlanta dit jaar opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap, iets wat afgelopen seizoen niet lukte. De start van het seizoen tegen Nashville was veelbelovend, want al na negen minuten lag de eerste treffer in het net. Ezequiel Barco verschalkte met een schot in de verre hoek de keeper nadat hij even daarvoor met een aantal soepele bewegingen ruimte voor zichzelf had gemaakt: 0-1.

Historische treffer
Het duurde echter niet heel lang tot de stand weer gelijk was getrokken. Nashville kreeg al een paar kleine kansjes en nog vóór het halfuur viel de historische treffer van de thuisclub. Nadat een vrije trap in het zestienmetergebied was blijven hangen, schoot Walker Zimmerman de eerste goal ooit van Nashville in de MLS tegen de touwen: 1-1.

Nog voor de rust herstelde het elftal van De Boer de opgelopen schade. Emerson Hyndman schoot acht minuten voor de pauze op fraaie wijze de 1-2 binnen. Hij nam een afgeslagen corner op de borst aan en volleyde de bal achter doelman Joe Willis. Deze treffer bleek uiteindelijk ook de laatste van de wedstrijd, al was Nashville met een schot op de paal van Randall Leal wel dicht bij de gelijkmaker.

Blessure Martínez
Frank de Boer begint zodoende goed aan het nieuwe seizoen, al werd voor hem de wedstrijd deels overschaduwd vanwege een blessure van sterspeler Josef Martínez. Die ging na iets meer dan een uur met een blessure naar de grond na een duel en greep meteen naar zijn knie. In eerste instantie leek hij door te kunnen, maar even later moest hij alsnog de strijd staken om vervolgens met een brandcard van het veld te worden gedragen. Het is onduidelijk hoelang hij afwezig zal zijn.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020