Doelpunten in extra tijd helpen PEC langs Vitesse

29 februari 2020, 21:51   Bijgewerkt: 29 februari 2020, 22:44

PEC Zwolle heeft drie hele belangrijke punten bijgeschreven in de strijd tegen degradatie. Zaterdagavond werd er met 4-3 gewonnen van Vitesse. Gustavo Hamer, Tim Matavz, Oussama Tannane en Kenneth Paal verzorgden de eerste vier goals. Vervolgens werd er driemaal in blessuretijd gescoord door respectievelijk Reza Ghoochannejhad, Oussama Tannane en matchwinner Pelle Clement.

Vitesse had de vorm van voor de winterstop nog niet bepaald te pakken. Het wist slechts twee van de zes wedstrijden om te zetten in een zege, iets wat totaal niet past bij de ambitie van een subtopper. Bij de tegenstander uit Zwolle liep het ook nog niet bepaald voortvarend, door de twee recente nederlagen blijven de degradatiezorgen onverminderd groot.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal werd het duidelijk dat er twee extreem gemotiveerde ploegen tegenover elkaar stonden. Er was dan ook niet lang nodig voor de eerste twee doelpunten van de wedstrijd. Na zes minuten spelen, opende Hamer de score met een droge knal, laag in de verre hoek. Iedereen zag de middenvelder volledig over het hoofd, met uitzondering van Dean Huiberts die daarmee een assist kon bijschrijven. Meteen na de aftrap stonden Kenneth Paal en Yuto Nakayama nog even na te genieten en leidden daarmee de razendsnelle gelijkmaker in. In eerste instantie liet de aanname van Paal te wensen over en vervolgens speelde Nakayama de bal tot overmaat van ramp te kort terug, waardoor Matavz kon binnenschuiven.

Ook na de snelle doelpunten bleef een tempo gehanteerd worden dat we doorgaans alleen in de Premier League zien. Weinig ballen werden achterin rondgespeeld onder het motto van 'balbezit is heilig', waardoor er veel gevaar voor beide doelen was. Mike van Duinen was vervolgens het meest dicht bij een vervolgdoelpunt toen hij de bal in de loop, door een sterk spelende Huiberts, aangespeeld kreeg. Oog in oog met doelman Remko Pasveer faalde de spits echter opzichtig door te overhaast te handelen.

Volgens de eeuwenoude voetbalregel vloog de bal vervolgens aan de andere kant wel in het netje. Tannane kreeg een vrije doortocht en stuurde de bal van afstand met buitenkant wreef stijf in de bovenhoek, waardoor Vitesse op 2-1 kwam. Ondanks dat het positiespel van de Zwollenaren uitstekend op orde bleef, creëerde het na rust pas weer echte kansen. Na een aantal keren dat de eindpass net niet secuur genoeg was, kreeg invaller Reza Ghoochannejhad dé kans op de gelijkmaker. Hamer kwam door over de rechterflank en trok de bal goed voor, maar de Iraniër had het vizier niet op scherp staan.

Een kwartier voor tijd leverde het goede positiespel van PEC Zwolle dan toch de verdiende gelijkmaker op. Thomas Lam speelde de spits in die hem liet vallen op Pelle Clement. Hij bereikte op zijn beurt weer de opgekomen Kenneth Paal die de bal tegen de touwen schoot. Kort voor tijd kreeg Reza het voor elkaar om weer een niet te missen kans om zeep te helpen. Paal legde de bal panklaar bij de tweede paal en de spits raakte de bal totaal verkeerd waardoor hij naast vloog.

Desalniettemin leek Reza het toch voor elkaar te krijgen om matchwinner te worden toen hij net voor tijd een penalty benutte. De bal kwam zeer ongelukkig tegen de arm van Eliazer Dasa aan en de spits schoot nu wel raak. Die titel nam Tannane hem vervolgens weer af door in de 93e minuut een van richting veranderde vrije trap binnen te schieten. Alsof het niet gekker kon, ging PEC Zwolle er alsnog met de zege vandoor toen in minuut 94 Clement een corner via Pasveer binnen werkte. Met deze spectaculaire zege klimt de ploeg van Stegeman boven de degradatiestreep.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Michael Zetterer 5,5; Kenneth Paal 7,5, Thomas Lam 6, Yuta Nakayama 3,5 (Sai van Wermeskerken 6), Bram van Polen 6,5; Gustavo Hamer 7,5, Rico Strieder 6, Dean Huiberts 8 (Dennis Johnson -); Pelle Clement 7, Mike van Duinen 5,5, Vito van Crooij 5,5 (Reza Ghoochannejhad 5).

Vitesse: Remko Pasveer 4,5; Joshua Brenet 5, Armando Obispo 5, Danilho Doekhi 5,5, Eliazer Dasa 5; Sondre Tronstad 6, Oussama Tannane 7,5, Matus Bero 6 (Riechedly Bazoer 6); Bryan Linssen 6 (Jay-Roy Grot -), Tim Matavz 6,5, Nouha Dicko 5 (Patrick Vroegh 6).

Man of the match: Dean Huiberts

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen