ADO Den Haag sprokkelt puntje tegen Heracles Almelo

29 februari 2020, 20:50

ADO Den Haag heeft voor de tweede keer op rij een puntje gesprokkeld. Na de 2-2 van vorige week tegen sc Heerenveen werd er zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet gescoord: 0-0. Beide ploegen schieten daar uiteindelijk weinig mee op. Zowel ADO als Heracles moet duimen dat hun concurrenten niet verder uitlopen.

Om directe degradatie te ontlopen wil ADO in elk geval naar de zestiende plaats van PEC Zwolle. Heracles aast op een plekje in de play-offs om Europees voetbal. Door in uitwedstrijden slecht te presteren, raken die steeds verder uit zicht. ADO en Heracles hadden daarom alleen maar baat bij een overwinning.

In een zwakke eerste helft lieten beide teams niet hun beste spel zien. Het was de uitploeg die het eerste gevaarlijk was. Na goed wegdraaien van Cyriel Dessers speelde hij Mohammed Osman aan. De Heracles-middenvelder schoot de bal recht op keeper Luuk Koopmans af. Het ADO van Alan Pardew probeerde via de Engelse lange bal tactiek Cardiff-huurling Omar Bogle te bereiken, maar de ballen kwamen niet aan bij de spits. Na een halfuur spelen kwam Heracles er opnieuw goed uit. Aleksander Merkel wist Dessers te bereiken met een hoge bal,maar de spits had moeite met de aanname en schoot vervolgens rakelings naast.

Het duel werd steeds fysieker en dat benadrukte Maximilian Rosman vlak voor rust. Hij ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, na wild inkomen op Erik Falkenburg. Heracles had op slag van rust nog op voorsprong moeten komen, maar Delano Burgzorg faalde oog in oog met Koopmans. Met de komst van Crysensio Summerville voor Falkenburg wist ADO in de tweede helft meer te creëren. De buitenspeler zorgde voor meer snelheid in het spel van de club uit Den Haag. De club knokte en dit resulteerde in een grote kans voor Bogle. Het was niet zijn wedstrijd en hij schoot op de keeper.

Hierna bracht ADO stormram Michiel Kramer in de ploeg en had twintig minuten voor het einde van de wedstrijd op voorsprong moeten komen. Na een actie van de goed invallende Summerville schoot Immers op goal, maar redde Blaswich met een voetje. ADO eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Pinas en wist niet meer te scoren. De Residentieclub komt geen steek verder, zeker niet als PEC Zwolle vanavond resultaat boekt tegen Vitesse. Heracles lijdt nog steeds aan het uitsyndroom en wist al sinds september geen uitwedstrijd meer te winnen.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 7; Aaron Meijers 7, Lex Immers 6.5, John Goossens 6, Jordan Spence 5.5, Danny Bakker 5.5, Shaquille Pinas 5, Omar Bogle 5, Sam Stubbs 6, Laurens De Bock 6, Erik Falkenburg 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7.5 ; Lucas Schoofs 7, Maximilian Rossman 5.5, Mats Knoester 5, Jeff Hardeveld 6, Orestis Kiomourtzoglou 6.5, Alexander Merkel 7, Mohammed Osman 6.5, Mauro Junior 6.5, Cyriel Dessers 6, Delano Burgzorg 6

Man of the match: Janis Blaswich 7.5

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen