Chelsea blijft aanmodderen en lijdt opnieuw puntenverlies

29 februari 2020, 18:25

Chelsea blijft aanmodderen in de Premier League. Voor de vijfde keer in zes competitiewedstrijden speelde het elftal van Frank Lampard gelijk. Zaterdagmiddag wisten de Londenaren het uitduel met Bournemouth niet te winnen: 2-2.

Midweeks kwam Chelsea met een fikse kater te zitten. Op het eigen Stamford Bridge verloren The Blues in de achtste finale van de Champions League met 0-3 van Bayern München. Daarmee kan alleen een wonder Chelsea nog behoeden voor uitschakeling. Het belangrijkste voor Chelsea is nu om voor volgend seizoen een ticket voor het miljardenbal veilig te stellen.

Daarvoor is een plek bij de eerst vier genoeg. Tenzij de straf van Manchester City blijft staan, dan is plek vijf ook voldoende. Chelsea bezet momenteel de vierde plek, maar voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek. Zeker na de teleurstellende middag in het Vitality Stadium. Chelsea kwam nog op voorsprong, maar moest vervolgens knokken voor een punt. Daarvoor mocht het Marcos Alonso, die tegen Bayern nog een rode kaart kreeg, danken. Hij nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening. Eerst hielp opende hij de score en in de slotfase van het duel maakte Alonso de gelijkmaker.

Het voorkwam echter geen puntenverlies. Manchester United, Tottenham Hotspur en Sheffield United kunnen dit weekend optimaal profiteren en lijkt zich een bloedstollende strijd te ontspannen.

Overige uitslagen

Newcastle United - Burnley 0-0

West Ham United - Southampton 3-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen