Glansrijk basisdebuut Zirkzee bruut verstoord door stilgelegd duel

29 februari 2020, 17:46   Bijgewerkt: 29 februari 2020, 20:57

Het basisdebuut van Joshua Zirkzee voor Bayern München is ontsierd door nieuwe heisa rondom Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp. Bij een 0-6 voorsprong - mede door een doelpunt van Zirkzee werd het duel tijdelijk stilgelegd wegens beledigende teksten richting Hopp. Bij het hervatten van de wedstrijd werd de bal de laatste dertien minuten rond getikt.

Hoffenheim - Bayern München 0-6

Het leek een glansrijke middag te worden voor Bayern en in het bijzonder voor Zirkzee. De Nederlander startte voor het eerst in de basis vanwege de blessure van Robert Lewandowski. Vervolgens had hij veertien minuten nodig om zijn doelpunt mee te pikken, wat ook al 0-3 betekende. De overige doelpunten kwamen op naam van Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Philippe Coutinho (twee keer) en Leon Goretzka. Maar het zal nadien niet gaan over Zirkzee of het oppermachtige Bayern. Fans van de gasten eisten de aandacht op. Zij ageerden tegen Hopp, wat eerder de aanhang van Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach al deden. Zo moet het uitvak van Dortmund de komende twee jaar in Hoffenheim leeg blijven.

Hopp is onder supporters van de traditionele clubs uit Duitsland de intens gehate eigenaar van Hoffenheim. De investeerder pompt veel geld in de club waar Alfred Schreuder trainer is en omzeilt volgens de fans de 50+1 regel. Een investeerder bij een Duitse club mag volgens die regel niet meer dan 49 procent van de clubaandelen in handen hebben. Voor Hopp werd een uitzondering gemaakt, omdat de medeoprichter van softwarebedrijf SAP meer dan twintig jaar betrokken is bij Hoffenheim. Dat is veel Duitse supporters tegen het zere been.

Het uitvak van Bayern beledigde Hopp tot op het bot. Een kwartier voor het einde werd het duel voor langere tijd stilgelegd, nadat dit eerder ook al kort was gebeurd. Vooral Bayer-trainer Hansi Flick reageerde woedend op de actie van de fans. Ook bestuurders Karl-Heinz Rummenigge en Olivier Kahn meldden zich op het veld. In de catacomben werd besloten het duel te vervolgen door de bal alleen rond te tikken als statement tegen de gebeurtenissen. Dit gebeurde onder luid applaus. Het leverde historische beelden op, maar bovenal ook veel stof tot napraten.

Borussia Dortmund - SC Freiburg 1-0

Borussia Dortmund speelde met vuur, maar hield wel drie punten over aan het thuisduel met SC Freiburg. Een doelpunt in de eerste helft van Jadon Sancho maakte het verschil. Dortmund speelde niet groots en kwam na de rust een paar keer goed weg. Zo trad Lukasz Piszczek eens op als reddende engel. Hij haalde een kopbal van de doellijn. Ook Erling Haaland kon geen potten breken. De spits begon op de bank wegens maagklachten eerder deze week, maar viel nog wel in. Ook in Dortmund ging het over Hopp. Rondom de rust waarschuwde de speaker in het Signal Iduna Park de fans voor beledigende teksten.

Overige uitslagen

Mainz - Paderborn 2-0

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2-3

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen