Nog steeds niet fitte Espejord: "Ik moet luisteren naar lichaam"

29 februari 2020, 16:14

Met Runar Espejord haalde sc Heerenveen deze winter een niet fitte spits. De Noor heeft nog steeds naweeën van langdurig blessureleed uit het verleden. Vanavond in de uitwedstrijd tegen FC Twente ontbreekt Espejord zelfs in de wedstrijdselectie.

Anderhalf jaar geleden werd Espejord als speler van Tromsø geopereerd aan zijn lies. Terug op het veld streed hij met zijn club tegen degradatie. "Ik speelde met het hart, maar voor het lijf was het niet goed. Ik had het gevoel dat ik opnieuw moest leren voetballen", zegt de Scandinaviër in de Leeuwarder Courant.

Lees ook: Heerenveen zonder Odgaard én Espejord: Ejuke start als spits

Ook bij Heerenveen ondervindt Espejord nog de gevolgen. "Toen ik in januari in Heerenveen arriveerde, nadat ik vakantie had gehad, wisten ze bij de club dat ik nog tijd nodig had. Daar hebben we goede afspraken over gemaakt. Maar ik begrijp ook dat de fans ongeduldig zijn. Die willen hun nieuwe spits meer aan het werk zien."

Espejord wil niets liever dan zich bewijzen, maar neemt geen risico. "Ik moet luisteren naar mijn lichaam. Dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd", aldus de speler die er vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen er echt wil staan. Tot dusver viel Espejord acht keer in en is het wachten nog op zijn eerste basisplaats voor Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen